Jalkapallolegenda joi teetä Vladimir Putinin kanssa – joutui nyt selittämään tekojaan: ”Kaiken voi irrottaa kontekstista”

Peter Schmeichel vannoi, ettei ole enää missään tekemisissä Venäjän kanssa.

Peter Schmeichel (oik.) ojensi kätensä Vladimir Putinille.

3.3.2022 18:29

Tanskalainen jalkapallosuuruus Peter Schmeichel, 58, joutui epämieluisan huomion kohteeksi, kun hänestä vuonna 2018 otettu valokuva ponnahti takaisin julkisuuteen.

Maalivahtilegenda kuvattiin neljä vuotta sitten teepöydässä Vladimir Putinin kanssa. Kuvassa miehet lyövät kättä päälle hyvässä hengessä.

Tanskalaislehti B.T. tavoitti Schmeichelin kommentoimaan kohuttua kuvaa, kun Putin oli juuri aloittanut sodan Ukrainaa vastaan.

Schmeichel työskenteli vuonna 2018 venäläisellä Russia Today -tv-kanavalla ja juonsi ohjelmaa, jossa ennakoitiin Venäjällä pelattavia jalkapallon MM-kisoja.

Ex-maalivahti kertoi B.T:lle, ettei tavannut Putinia yksin, vaan yhdessä muiden eläköityneiden jalkapallotähtien kanssa. Fifa Legends -nimellä tunnettu ryhmä vieraili Moskovassa MM-kisoja markkinoimassa.

SchmeicHElin mukaan Putinin vieressä istuminen ja hänen kättelemisensä saavat tilanteen näyttämään vakavammalta kuin se olikaan.

– Kaiken voi irrottaa kontekstista. Se, että istumapaikkani sattui olemaan hänen vieressään, ei ollut minun päätettävissäni, Schmeichel puolustautui.

– Olin vain yksi Fifan legendoista. Sen pitäisi olla kunnia, mutta olen saanut siitä järjettömän määrän kritiikkiä. Se on outoa, enkä ymmärrä sitä.

Schmeichel vannoo, ettei ole ollut missään tekemisissä Venäjän kanssa sitten vuoden 2018, kun MM-kisat pelattiin.

– On äärimmäisen epämiellyttävää, että minut yhdistetään Venäjän sotatoimiin. Jos lukisitte kirjani, tietäisitte, mitä isoäidilleni tapahtui (venäläiset tappoivat hänet). Tietäisitte, että olen kaikkea muuta kuin heidän puolellaan. Minulla ei ole lainkaan sympatiaa Venäjää kohtaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?