Nyt se on varmaa: Venäjä ja venäläiset jalkapallo­seurat ulos kansain­välisistä kilpailuista

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa teki täyskäännöksen.

Venäjä juhli maalia kotistadionillaan Pietarissa EM-kisoissa viime vuonna.

28.2.2022 17:31 | Päivitetty 28.2.2022 19:47

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa sulkee Venäjän kansainvälisestä jalkapallosta toistaiseksi. Samassa tiedotteessa Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi sulkevansa kaikki venäläiset seurat kansainvälisistä kilpailuista.

Tiedotteessa ei yksilöidä, mistä kilpailuista Venäjän maajoukkueet ja seurajoukkueet ovat varmuudella sivussa. Panna on voimassa ”kunnes toisin kerrotaan”. Venäjän oli määrä kohdata Puola MM-jatkokarsintaottelussa 24. maaliskuuta, mutta Fifan päätös lienee MM-haaveille lopullinen kuolinisku.

Venäjän naisten maajoukkue selvisi ensi kesänä pidettäviin EM-kisoihin. Nyt tämä osallistuminen on myös vaakalaudalla.

Moskovan Spartakin oli määrä kohdata RB Leipzig Euroopan liigan pudotuspelikierroksella 10. maaliskuuta.

Lue lisää: Kommentti: Fifa teki iljettävän päätöksen Venäjästä – sen ansiosta Putin voi juhlia jalkapallon maailman­mestaruutta marraskuussa

Fifa joutui kovan kritiikin kohteeksi sunnuntaina, kun se julkaisi omat toimensa Venäjän jalkapalloa kohtaan. Silloin vielä futispomot eivät sulkeneet Venäjää MM-karsinnoista. Sanktiona oli pelaaminen puolueettomalla kentällä ja Venäjän jalkapalloliiton nimen alla ilman kansallisia tunnuksia.

Nyt vaihtui ääni kellossa.

– Jalkapalloyhteisö on täysin yhtenäinen ja solidaarisessa rintamassa kaikkien ukrainalaisten kanssa. Molempien liittojen puheenjohtajat toivovat Ukrainan tilanteen pikaista kehitystä. Toivomme, että jalkapallo voi jälleen olla toimija yhtenäisyyden ja rauhan puolesta, tiedotteessa sanottiin.

Venäjän jatkokarsintakaavioon kuuluneet Ruotsi, Tshekki ja Puola olivat jo ilmoittaneet, etteivät suostu kohtaamaan Venäjää maaliskuussa.

Uefa kertoi myös, että se on päättänyt yhteistyönsä venäläisen kaasujätin Gazpromin kanssa.

Artikkeliin on päivitetty Fifan ja Uefan virallisen tiedotteen tiedot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?