Tim Sparvilta sydämellinen teko ukrainalaisten hyväksi – lupaa asuntonsa pakolaisten käyttöön

Tim Sparv antaa asuntonsa Ukrainan sotaa pakeneville.

Tim Sparv oli Suomen kapteeni viime kesän EM-kisoissa.

28.2.2022 11:59

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ex-kapteeni Tim Sparv on luvannut antaa asuntonsa Ukrainasta saapuvien pakolaisten käyttöön. Viime kesän EM-lopputurnauksessa Huuhkajia kipparoinut Sparv kertoi asiasta Twitterissä.

– Antaisin ilomielin sotaa pakenevan perheen asua asunnossani Vaasassa. Joten, kun Ukrainasta saapuu pakolaisia, ottakaa ystävällisesti yhteyttä. Tämä on vähintä, mitä voin tehdä, Sparv kirjoitti.

Julkaisun kommenttiketjussa Sparv vahvistaa tehneensä ilmoituksen Host4Ukraine -sivustolle. Sparvin mukaan Vaasassa sijaitseva asunto sopii neljän hengen asuttavaksi.

– Asunto Suomen länsirannikolla. Noin 70 neliömetriä ja parisänky. Sopii hyvin perheelle, ainakin lyhytaikaisesti. Kertokaa, jos voin auttaa! Sparvin asuntoilmoitukseen on kirjoitettu.

Voit katsoa Sparvin ilmoituksen tästä linkistä.

Joulukuussa uransa lopettamisesta kertonut Sparv on kriisin aikana osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Sparv on nostanut esiin epäkohtia Euroopan jalkapalloliiton Uefan viestinnästä, vaatinut Mestarien liigan finaalin siirtämistä pois Venäjältä ja toivonut Suomen hallitukselta suurempaa tukea Ukrainalle.

Sparv, 35, ei ole aiemminkaan epäröinyt ottaa kantaa ihmisoikeuskysymyksiin. Hän on muun muassa kritisoinut vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen myöntämistä ja pelaamista Qatarissa.

Viime marraskuussa kansainvälinen pelaajayhdistysten kattojärjestö Fifpro palkitsi Sparvin Pelaajan ääni -palkinnolla aktiivisesta vaikuttamisesta sekä ihmisoikeuksien, tasa-arvon, koulutuksen, lukutaidon, antirasismin ja ilmastonmuutostaistelun puolesta puhumisesta.

Sparvin ele ei ole tavaton. Vuonna 2015 Suomen silloinen pääministeri Juha Sipilä sai huomiota, kun hän ilmoitti antavansa Kempeleen asuntonsa pakolaisille ja turvapaikanhakijoille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?