Venäjän maajoukkue saa jatkaa pelaamista – Fifan päätös raivostuttaa maailmalla: ”Häpeällinen”

Fifa ei sulje Venäjää kansainvälisestä jalkapallosta. Euroopan jalkapalloliitot valmistelevat nyt vastaiskua.

Englantilaiset jakoivat viestinsä Wembleyllä ennen liigacupin finaalia.

28.2.2022 10:37

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa tiedotti sunnuntaina, ettei Venäjää suljeta kansainvälisestä jalkapallosta.

Venäjä aloitti viime torstaina sodan Ukrainassa.

Fifan mukaan Venäjä saa pelata maaliskuussa pelattavissa MM-jatkokarsinnoissa mutta ilman valtiollisia tunnuksia ja maan jalkapalloliiton nimellä.

Venäjän lippua ja kansallishymniä ei saa käyttää. MM-jatkokarsintaotteluja oli määrä pelata Venäjällä, mutta Fifan mukaan ottelut siirretään puolueettomalle kentälle.

Fifa jätti tiedotteessaan auki takaportin Venäjän sulkemiseksi ”mikäli tilanne ei kehity lähitulevaisuudessa nopeasti”.

Päätös ei miellyttänyt Venäjän jatkokarsintakaavion muita joukkueita Puolaa, Ruotsia ja Tshekkiä. Maiden jalkapalloliitot ilmoittivat jo aiemmin viikonloppuna kieltäytyvänsä kohtaamasta Venäjää.

– Fifan häpeällisen päätöksen takia Puolan jalkapalloliitto on lähettänyt kaikille Euroopan jalkapalloliitoille kirjeen. Esitimme kantamme ja rohkaisimme heitä asettumaan meidän puolellemme. Vain yhdessä olemme vahvoja. Ei suvaita Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, Puolan jalkapalloliiton puheenjohtaja Cezary Kulesza twiittasi.

Lue lisää: Puola ja Ruotsi kieltäytyivät pelaamasta Venäjää vastaan jalkapallon MM-karsinnassa – Norja ei halua venäläisiä kilpailuihinsa

Kulesza oli aiemmin kommentoinut Twitterissä Fifan päätöstä mahdottomaksi hyväksyä. Myös Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson pettyi päätökseen.

– Se ei ollut sellainen kuin olimme toivoneet. Mielipiteemme ei ole muuttunut, eikä tilanne Ukrainassa ole muuttunut. Minun täytyy puhua kollegoiden ja muiden liittojen kanssa. Meidän täytyy saada kaikki liitot yhteen, jotta voimme vakuuttaa Fifan tekemään terävämmän päätöksen. Maanantaina on paljon tehtävää, Nilsson totesi Aftonbladetille.

Puola, Ruotsi ja Tshekki ovat saaneet jo tukea muilta mailta. Twitterissä kantaa otti Tanskan kulttuuriministeri Ane Halsboe-Jörgensen.

– Come on, Fifa! Pelien siirtäminen pois Venäjältä ei ole riittävä teko. Venäjä pitää sulkea täysin kansainvälisestä urheilusta, hän painotti.

Englannin jalkapalloliitto ilmoitti aiemmin, etteivät Englannin maajoukkueet suostu kohtaamaan Venäjää millään tasolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?