Tämä Suomeen laskeutuneen Lionel Messin yksityis­koneen liikkeistä tiedetään – muistatko vielä tähden loman Kuusamossa?

Lionel Messin yksityiskone ilmestyi Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Lionel Messin omistama yksityiskone Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistaina.

25.1. 20:38

Argentiinan maajoukkueen ja PSG:n supertähden Lionel Messin omistama yksityinen lentokone laskeutui tiistaina iltapäivänä vähän ennen kello neljää Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Rekisteritunnusta LV-IRQ käyttävä Gulfstream V -kone lensi Suomeen afrikkalaisesta saarivaltiosta Kap Verdestä, jonne oli saapunut maanantaina Argentiinan Buenos Airesista.

Ilta-Sanomat kävi tiistaina illansuussa kuvaamassa koneen Helsinki-Vantaalla, jossa kone seisoi valot pimeinä.

Lionel Messin omistama yksityiskone seisoi tiistaina illansuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalla valot pimeinä.

Itse jalkapallotähteä ei lentoasemalla tiettävästi näkynyt. Hän todennäköisesti ei saapunut Suomeen kyseisellä koneella, sillä hän vietti vielä maanantaina iltaa Barcelonassa yhdessä vaimonsa Antonela Roccuzzon kanssa.

Messi on aikaisemmin käyttänyt konettaan mm. loma- ja pelimatkoilla, mutta hän on myös vuokrannut sitä merkkihenkilöille.

Luksusvarustellussa koneessa on Marca-lehden mukaan 16 istumapaikkaa, jotka voidaan tarvittaessa muuttaa kahdeksaksi makuupaikaksi. Lisäksi koneessa on kaksi vessaa, jossa toisessa suihku, sekä kaksi keittiötä.

Koneen peräsintä koristi aikaisemmin Messin pelinumero 10, mutta nyt peräsimessä näkyy leijonan kuva.

Koneen peräsimessä ollut numero 10 on korvattu leijonan kuvalla.

Koneen portaisiin on Marcan mukaan kirjoitettu Messin perheenjäsenten nimet.

Messi osti koneen loppuvuodesta 2018 15 miljoonalla dollarilla (nykykurssilla noin 13,3 miljoonaa euroa).

Messi perheineen on käynyt lomailemassa Suomessa aikaisemmin. Vuonna 2017 hän vieraili pikaisesti Kuusamossa. Silloin Suomeen eri yksityiskoneella matkustaneella Messillä oli mediatietojen mukaan matkaseuranaan vaimonsa lisäksi perheen pojat Thiago (s. 2012) ja Mateo (s. 2015) sekä pelaajan veli Rodrigo Messi, tämän vaimo ja parin kolme lasta.

Lionel Messin kolmas poika, Ciro, syntyi vasta matkan jälkeisenä vuonna.

Lue lisää: Suomessa vieraillut Lionel Messi palasi talvitamineissaan Barcelonaan – matkalla oli myös supertähden sukulaisia

Messi perheineen kävi Suomen-lomallaan mm. koiravaljakkoajelulla ja tapasi joulupukin.

Lue lisää: Lionel Messi julkaisi ensimmäisen kuvan salamyhkäisestä Suomen-matkastaan

Messi ei ole ainoa jalkapallotähti, joka on lomaillut Suomen lumen lumoissa. Viime vuosina ainakin David Beckham, Andrea Pirlo ja Harry Kane ovat vierailleet pohjoisessa. Formulatähdistä ainakin Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel ovat viihtyneet Suomessa.

Lue lisää: Lapista tuli urheilun megatähtien suosikkikohde – yhden Instagram-kuvan vaikutus oli valtava: ”Kirjaimellisesti taivaassa”

Lionel Messiä, 34, pidetään yhtenä maailman kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Hän edusti FC Barcelonaa vuodesta 2004 aina viime kesään asti, kunnes siirtyi katalonialaisseuran pahojen talousvaikeuksien takia pariisilaiseen PSG:hen.

Messiä odoteltiin Suomeen 2014, kun Barcelona kävi pelaamassa Helsingissä HJK:ta vastaan. Suomalaisfanien pettymykseksi Messi ei vastoin ennakkotietoja matkustanut silloin Suomeen, vaan jäi hoidattamaan itseään Espanjaan.

Hyökkääjän alku PSG:ssä ei ole sujunut toivotusti. Messi on kärsinyt loukkaantumisista ja koronaviruksesta, eikä ole viime aikoina pystynyt pelaamaan. Hän on pelannut PSG:ssä kuluvalla kaudella vain 17 ottelussa.

Lionel Messi siirtyi viime kesänä Barcelonasta PSG:hen.

Messi saavutti Barcelonassa mm. neljä mestaruutta Mestarien liigassa, kymmenen Espanjan liigassa ja seitsemän Espanjan cupissa.

Viime kesänä Messi sai yhden täyttymyksen myös rakkaassa Argentiinan maajoukkueessaan johdattamalla argentiinalaiset Etelä-Amerikan mestariksi.

Messi nähdään tositoimissa seuraavan kerran aikaisintaan 31. tammikuuta, jolloin PSG pelaa Ranskan cupissa Niceä vastaan.

Loukkaantumisista kärsinyttä tähteä ei valittu tammi-helmikuun vaihteessa MM-karsintoja pelaavaan Argentiinan maajoukkueeseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?