Huippu-urheilija kaahasi humalassa ja neljävuotias lapsi kuoli – oma työnantaja syyttää valehtelusta: ”Jos olisimme tienneet”

Rai Vloetin turmasta tulleet uudet tiedot järkyttävät Hollannissa.

Rai Vloetin ura Heraclesissa on ohi.

24.1. 11:38

Hollantilainen jalkapalloilija Rai Vloet on hyllytetty seuransa Heraclesin toiminnasta. Syynä on viime marraskuussa sattunut kuolonkolari.

Vloet joutui 14. marraskuuta vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa kuoli neljävuotias poika.

Vloet oli autossaan ystävänsä kanssa. Vloetin auto aiheutti kolarin toisen auton kanssa. Toisessa autossa oli mies, nainen ja kaksi lasta. Toinen lapsista menehtyi kolarissa.

Pitkään oli epäselvää, kumpi Vloetin autoa ajoi. De Telegraaf paljasti aiemmin tammikuussa, että nimenomaan Vloet oli auton kuljettaja.

Hollannissa syntyi valtava kohu, kun Vloetin seura Heracles salli tämän harjoitella ja pelata, vaikka onnettomuudessa oli sattunut kuolemantapaus ja olosuhteet tragediaan liittyen olivat epäselviä.

Vloet tuli vaihdosta kentälle 15. tammikuuta vierasottelussa NEC Nijmegeniä vastaan ja sai yleisöltä myrskyisän vastaanoton. Heraclesin valmennus ja seurajohto saivat voimakasta kritiikkiä paitsi seuran ulkopuolelta niin myös omilta kannattajilta.

Heracles perusteli Vloetin peluuttamista sillä, että piti pelaajan selitystä tapahtuneesta uskottavana. Seura ei halunnut ”toimia oikeuden tuomarina”. Vloet oli vakuuttanut, että auto kulki nopeusrajoituksen mukaan ja autossa olleet olivat ajokunnossa.

Kaikki muuttui, kun Telegraaf paljasti poliisin tutkintapöytäkirjoihin pohjautuen, että auton nopeus kolarihetkellä oli jopa 203 km/h, ja että Vloetin veressä oli alkoholia 1,18 promillea.

Rattijuopumuksen raja on Alankomaissa 0,5 promillea.

Telegraafin uutisen jälkeen Heracles tiedotti hyllyttäneensä Vloetin.

–  Vloet kertoi meille useampaan otteeseen ajaneensa nopeusrajoituksen mukaan. Lisäksi hän kertoi, ettei ollut juonut enempää kuin kaksi annosta alkoholia ennen ratin taakse menemistä. Luotimme hänen sanaansa, joka osoittautui virheelliseksi, seuran toimitusjohtaja Rob Toussaint kertoo tiedotteessa.

– Jos olisimme saaneet tämän olennaisen tiedon aikaisemmin, olisimme luonnollisesti toimineet toisin sekä kunnioituksesta uhrin perhettä kohtaan että kaikkia muitakin, joita tapaus kosketti. Kadumme syvästi, että perhe on joutunut käymään tämän läpi traumaattisen onnettomuuden lisäksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?