Vakio: Southampton pystyy haastamaan Tykkimiehet - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Vakio: Southampton pystyy haastamaan Tykkimiehet

Manchester United, Chelsea ja Liverpool ovat Valioliigan runkovarmat. Championshipissä WBA ottanee kotiottelussa pakkovoiton.

7.12.2021 13:44

1 Norwich C–Manchester U (2)

Valioliiga: Norwich otteet ovat kohentuneet Dean Smithin alaisuudessa. Sunnuntain 0–3-tappio Tottenhamin vieraana oli maalipaikkojen valossa loppulukemia tasaväkisempi. Manchester United otti ensimmäisen voittonsa Ralf Rangnickin alaisuudessa, kun kotiottelu Crystal Palacea vastaan voitettiin 1–0. Norwichin kohentuneista otteista huolimatta ero perustasossa nostaa Unitedin vieraissakin hieman yli 60 prosentin suosikiksi.

2 Chelsea–Leeds U (1)

Valioliiga: Chelsea kärsi vasta kauden toisen tappion, kun vierasottelu West Hamia vastaan hävittiin 2–3. Peliesitys ei yltänyt aivan odotetulle tasolle, mutta Chelsea olisi ansainnut ottelusta pisteen. Leedsin vaisut otteet saivat jatkoa joukkueen tasattua pisteet kotona Brentfordia vastaan 2–2. Tasoero on Chelsean hyväksi merkittävä ja kotivoitto toteutuu hieman alle 80 prosentin todennäköisyydellä.

3 Liverpool–Aston Villa (1)

Valioliiga: Liverpoolin vahvat otteet jatkuivat Wolvesin vieraana, vaikka 1–0-voiton tuonutta ratkaisumaalia saatiin odottaa aina lisäajalle asti. Aston Villa kaatoi kotona Leicesterin 2–1. Voitto oli maalipaikkoihin nähden ansaittu ja myös peliesitys oli laadukas. Liverpoolin suosikkiasema kipuaa Anfieldilla 80 prosentin tuntumaan ja kotivoitto kuuluu kierroksen runkomerkkeihin.

4 Arsenal–Southampton (12)

Valioliiga: Arsenal kärsi maanantaina 1–2-tappion Evertonin vieraana. Tasapeli olisi kuvannut tasaisia pelitapahtumia tarkemmin, mutta esitys jäi odotuksista, joissa Arsenal lähti peliin selkeänä suosikkina. Southampton tasasi pisteet toisessa perättäisessä ottelussaan, kun kotipeli Brightonia vastaan päättyi pelitapahtumiin nähden loogisesti 1–1. Arsenal on perustasoltaan edellä, mutta Soton pystyy haastamaan tykkimiehet. Kotivoitto toteutuu noin 51 prosentin todennäköisyydellä.

5 Luton–Fulham (X2)

Championship: Epäonnisia pistemenetyksiä kärsinyt Luton palasi voittokantaan tyylillä, kun vierasottelu Blackpoolia vastaan voitettiin 3–0. Epäonnisena voidaan pitää myös Fulhamin jäämistä 1–1-tasapeliin kärkiottelussa Bournemouthia vastaan, sillä Fulham loi maaliodottamaa lähes kolmen maalin edestä vieraiden yhden maalin odottamaa vastaan. Ero perustasossa nostaa Fulhamin vieraissakin noin 47 prosentin suosikiksi.

6 Bournemouth–Blackburn (1)

Championship: Bournemouth tasasi pisteet tärkeässä kärkikamppailussa Fulhamin vieraana 1–1. Maalipaikkojen valossa Bournemouth jäi kuitenkin selvästi jälkeen ja olisi ansainnut hävitä. Blackburn voitti kotona Prestonin 1–0, mutta pistejako olisi kuvannut niukasti laadukkaita maalipaikkoja sisältänyttä ottelua tarkemmin. Bournemouth on kerännyt pisteitä peliesitystensä oikeuttamaa määrää runsaammin, mutta kotietu ja ero perustasossa nostavat sen 60 prosentin suosikiksi.

7 West Bromwich–Reading FC (1)

Championship: WBA palasi kuukauden tauon jälkeen voittokantaan, kun vierasottelu Coventrya vastaan voitettiin niukasti 2–1. Reading joutui hallinnasta huolimatta tyytymään 1–1-tasapeliin kotona Hullia vastaan. WBA:n esitykset ovat heikentyneet kauden edetessä, mutta lähiaikojen voitottomaan jaksoon on mahtunut myös epäonnea. Ero perustasossa on WBA:n hyväksi merkittävä ja suosikkiasema kotikentällä noin 74 prosenttia.

8 Stoke–Middlesbrough (X2)

Championship: Stoke onnistui hakemaan 2–0-vierasvoiton QPR:stä, vaikka jäi maalipaikkojen valossa heikommaksi osapuoleksi. Boro voitti kotikentällä Swansean 1–0, vaikka pistejako olisi kuvannut tasaisia pelitapahtumia tarkemmin. Kumpikin joukkue taistelee paikasta kuuden parhaan joukkoon. Stoke on rankingissa niukasti edellä, mutta suosikkiasema jää kotiedusta huolimatta maltilliseen 44 prosenttiin.

9 Swansea–Nottingham (1X)

Championship: Swansea kärsi toisen perättäisen tappion hävittyään Boron vieraana tasaisista pelitapahtumista huolimatta 0–1. Forest palasi kolmen perättäisen tasapelin jälkeen voittokantaan, kun kotiottelu Peterboroughta vastaan voitettiin ansaitusti 1–0. Joukkueet ovat pelivoimaltaan hyvin lähellä toisiaan, eikä merkittävää tasoeroa löydy. Kotietu nostaa Swansean vähämaaliselta vaikuttavassa kamppailussa niukaksi 42 prosentin suosikiksi.

10 Derby–Blackpool FC (12)

Championship: Derbyn tilanne sarjan hännillä heikkeni entisestään, kun vierasottelu Bristolia vastaan hävittiin ansaitusti 0–1. Blackpool joutui taipumaan kotona 0–3-tappioon Lutonia vastaan. Tappio oli ansaittu, vaikka Blackpool onnistui itsekin luomaan laadukkaita maalipaikkoja. Derbyn pistevähennys talousrikkomuksista pitää sen tiukasti sarjajumbona, mutta myös peliesitysten valossa Blackpool on niukasti edellä. Kotiedun myötä Derby on niukka 41 prosentin suosikki.

11 Peterborough–Millwall (2)

Championship: Peterborough kärsi viimeksi 0–1-tappion Forestin vieraana. Niukka tappio oli ansaittu ja peliesitys tarkasti linjassa odotusten kanssa. Millwallin esitys kotikentällä Birminghamia vastaan oli selvästi odotettua laadukkaampi ja selkeä 3–1-voitto ansaittu. Peterborough on hieman tuloksiaan laadukkaampi, mutta selkeä ero perustasossa nostaa Millwallin niukaksi 38 prosentin suosikiksi.

12 Birmingham–Cardiff C (1X)

Championship: Poissaoloista kärsinyt Birmingham jäi pahasti alakynteen 1–3-tappioon päättyneessä vierasottelussa Millwallia vastaan. Cardiff joutui taipumaan kotikentällä 2–3-tappioon Sheffieldille ja myös sen peliesitys oli selvästi odotettua vaatimattomampi. Birmingham on vain hieman korkeammin rankattu ja kotivoitto toteutuu noin 45 prosentin todennäköisyydellä.

13 Hull–Bristol C (1)

Championship: Ennen viime kierrosta neljästi peräkkäin voittanut Hull tasasi pisteet Readingin vieraana 1–1. Niukka tappiokaan ei olisi ollut pelitapahtumiin nähden vääryys. Bristol palasi voittokantaan, kun kotiottelu Derbya vastaan voitettiin maalipaikkoihinkin nähden loogisesti 1–0. Hull on vieraaksi saapuvaa Bristolia rankingissa pykälän verran korkeammalla, ja kotivoitto toteutuu noin 49 prosentin todennäköisyydellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?