Jude Bellinghan vihjaili tuomarin syyllistyneen ottelumanipulaatioon - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

18-vuotias supertähti latasi rajun lausunnon: vihjaili tuomarin järjestäneen Bayern Münchenin voiton

Borussia Dortmundin Jude Bellingham ajoi itsensä keskelle kohua Saksassa.

Jude Bellingham arvosteli erotuomaria kovin sanoin.

6.12.2021 13:23

Saksan jalkapallon pääsarjan Bundesliigan huippuottelussa lauantaina Bayern Münchenille hävinnyt Borussia Dortmund sai sunnuntaina puolustella brittipelaajaansa Jude Bellinghamia. Häntä uhkaavat rangaistukset ja jopa oikeustoimet Bayern-ottelun jälkeisistä kommenteistaan.

Bellingham arvosteli ottelun erotuomaria Felix Zwayeria, joka ei antanut Dortmundille rangaistuspotkua mutta antoi ottelun 3–2-voittomaalin tuottaneen pilkun Bayernille. Bellingham kommentoi Zwayerin epäiltyä osallisuutta Saksan jalkapalloa vuosia sitten ravistelleeseen ottelumanipulaatioskandaaliin, ja kommentointi saattaa tuoda pelaajalle rangaistuksen Saksan jalkapalloliitolta.

– Monia erotuomarin päätöksiä ottelussa voi miettiä. Jos Saksan suurin peli annetaan tuomittavaksi erotuomarille, joka on fiksannut pelejä aiemmin, mitä muuta voisikaan odottaa? Bellingham sanoi tv-haastattelussa Bayern-pelin jälkimainingeissa.

Zwayeria on yhdistetty erotuomari Robert Hoyzerin toimiin. Hoyzer tuomittiin vuonna 2005 vankeuteen ottelutulosten järjestelystä. Tuolloin linjatuomarina toiminut Zwayer ei kertonut Hoyzerin hämäräbisneksistä ja hänet siirrettiin puoleksi vuodeksi sivuun jalkapallotoiminnoista. Zwayerin mahdollisesta osallisuudesta fiksauksiin ei ole koskaan saatu varmoja tietoja, ja Zwayer on aina vannonut syyttömyyttään.

Dortmund vetosi Bellinghamin nuoruuteen.

– Hän on 18-vuotias poika ja puhui kiihkeän ja tunnekylläisen pelin jälkeen. Pysymme hänen tukenaan, Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc sanoi sunnuntaina.

– En voi kuvitellakaan, että tuollaisesta tulisi rangaistusta, Zorc jatkoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?