HJK:lle karmea selkäsauna – näin päävalmentaja Toni Koskela kommentoi fanien tylyä reaktiota - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

HJK:lle karmea selkäsauna – näin päävalmentaja Toni Koskela kommentoi fanien tylyä reaktiota

Helsingin Jalkapalloklubi jäi tylysti Maccabi Tel Avivin jalkoihin Konferenssiliigan toisessa kotiottelussaan.

HJK oli täysi vastaantulija torstaina.

21.10.2021 20:41

Helsingin Jalkapalloklubin toinen kotiottelu Euroopan Konferenssiliigassa noudatti asetelmaltaan HJK:n ensimmäistä lohkovaiheen kotipeliä. HJK:n vieraaksi saapui kotimaan sarjassaan kompuroinut suurseura, mutta itävaltalaisen LASKin tavoin myös Maccabi Tel Aviv poistuu Helsingistä voiton kanssa. HJK kärsi nolon 0–5-kotitappion.

–  Maccabi teki meille puolustamisen vaikeaksi ja sitä kautta loi maalipaikkoja, painetta ja maaleja. Lopun romahdus ja lukemat näyttävät rumilta, mutta hävisimme selkeästi meitä paremmalle joukkueelle, joka pelasi vahvan ottelun, tuumi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

25. minuutilla vierasjoukkue laittoi päälle linkousohjelman, josta HJK:lla ei ollut selviytymistä. Maccabi piti palloa HJK:n puolustusalueella yhtäjaksoisesti kolmen minuutin ajan. Palloralli päättyi Gavriel Kanichowskyn laukomaan maaliin. Jokin kokeneempi europelijoukkue olisi epäilemättä yrittänyt saada katkon hakemalla häikäilemättömästi rikkeen.

–  Tietysti olemme siinä aika lähellä omaa maaliamme. Se on välillä sellaista laadukkaita pelaajia vastaan, koska he ovat pallollisesti niin hyviä, ettemme pysty antamaan tarpeeksi kovaa painetta, Koskela analysoi Maccabin myllytystä.

Toisella jaksolla Maccabi onnistui rankkareista 49. ja 87. peliminuutilla. Lisäajalla tullutta 0–5-takaiskua hurrasivat sarkastisesti jo HJK:n omatkin kannattajat. Turhautunut fanipääty oli ehtinyt toisella jaksolla arvostella Koskelalle elokuussa tehtyä jatkosopimusta ja laulaa valmentajalegenda Antti Muurisen nimeä.

Pelin päätyttyä stadionilla raikasivat vihellykset.

–  Ymmärrän täysin harmituksen, mutta sanon silti, että meitä kaikkia harmittaa äärimmäisen paljon. Joka jätkä teki aivan varmasti parhaansa. Jos pelkällä asenteella voittaisi jalkapallo-otteluita, tämä olisi huomattavasti helpompaa, Koskela sanoi.

HJK on kolmella pisteellä lohkossaan kolmantena, kun lohkovaihe on puolivälissä. Kahden viikon päästä HJK matkustaa Maccabin vieraaksi Israeliin.

Lue lisää: Nöyryytys! HJK kyykkäsi rumasti – israelilaisvieras runnoi murskalukemat euro-ottelussa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?