Tätä Erling Haalandin paitaa paheksuttiin – Norjan valmentajakin otti kantaa

Norjan jalkapallon supertähti Erling Haaland kuntouttaa itseään Marbellassa. Hänen paitavalinnastaan keskustellaan kiivaasti pelaajan kotimaassa.

Norjalainen Erling Haaland on Buenos Airesin futisjättiläisen Boca Juniorsin fani.

13.10.2021 13:25

Norjan jalkapallomaajoukkue joutui lokakuun MM-karsintaotteluissa tulemaan toimeen ilman supertähteään Erling Haalandia.

Seurajoukkueensa Borussia Dortmundin palveluksessa loukkaantunut Haaland, 21, kuntoutti maaottelutauon aikana itseään Espanjan Marbellassa.

Haalandin poissaolosta huolimatta hän oli suuri puheenaihe norjalaismediassa. Syy oli keskushyökkääjän paitavalinta kuntoutustreeneissä.

Instagramiin lataamansa videon perusteella Haaland treenasi Espanjan auringossa yllään argentiinalaisen Boca Juniorsin pelipaita.

Argentiinan suurseuran pääsponsori on Qatar Airways.

Norjan jalkapallomaajoukkueen pelaajat ovat otteluidensa alla ottaneet vahvasti kantaa tulevan MM-isännän Qatarin kehnon ihmisoikeustilanteen takia.

Maajoukkuetovereidensa tavoin myös Haaland on ennen otteluita esiintynyt paidassa, jossa vaaditaan ihmisoikeuksia jalkapallokentälle ja sen ulkopuolelle.

Norjan päävalmentajalta Ståle Solbakkenilta kysyttiin, että eikö Haalandin valtionyhtiö Qatar Airwaysille antaman ilmaisen mainoksen ja Norjan futaajien ihmisoikeuskannan välillä ole ristiriita.

– Tällä ei ole mitään tekemistä meidän toimintamme kanssa. Erling ei edusta maajoukkuetta, kun hän on siellä [Marbellassa], valmentaja sanoi Dagbladetin mukaan.

Lue lisää: Erling Haaland julkaisi hurjan suosion saavuttaneen kuvan – esitteli lihaksiaan ilman paitaa

Solbakken esitti kuitenkin oman toiveensa.

– Jos minä olisin saanut valita, hänen päällään olisi ollut jokin toinen paita. Esimerkiksi vaikka Norjan maajoukkuepaita, Solbakken sanoi.

Haaland on ennenkin esiintynyt sosiaalisessa mediassa Boca Juniorsin paidassa. Asia on herättänyt runsaasti huomiota jalkapallohullussa Argentiinassa.

Toukokuussa TyC Sports -kanava kaivoi Haalandin paitavalinnalle selityksen. Haalandin argentiinalainen ex-joukkuetoveri Leonardo Balerdi kertoi TyC:lle käännyttäneensä kaverinsa Boca-faniksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?