Kommentti: Kansanjuhla päättyi rankkaan pettymykseen – kysymyksiä heräsi myös tapahtuman järjestelyistä

MM-kisapaikka on Suomelle enää etäinen haave, kirjoittaa toimittaja Janne Kosunen loppuunmyydyltä Olympiastadionilta.

Teemu Pukin reaktio kertoi paljon.

9.10.2021 21:58

Suomen kotitappio Ukrainalle maalein 1–2 ei ollut odotetun lauantai-illan tuskaisin takaisku. Se, mitä kentällä nähtiin, satutti eniten ja nosti paljon kysymyksiä.

Ukraina oli selvästi Suomea edellä kaikilla mittareilla, joista maalit ovat vain yksi.

Totuuden nimissä: 1–3 tai 1–4 oli pelitapahtumiin nähden lähempänä kuin tasapeli. Niin hyvä Ukraina lauantaina oli.

Kentällä pelasi yksi joukkue, joka näytti tulevalta arvokisajoukkueelta. Se ei valitettavasti ollut siniristillä koristeltu valkopaitainen.

Suomen MM-kisahaaveet eivät lepää vielä täysin mullassa kylmän ristin alla, mutta ihmeitä pitää tapahtua, jotta MM-kisapaikka ensi vuodeksi Qatariin irtoaisi.

Tuo ihme lähtisi rakentumaan sillä, että Suomen oma peli palaisi tasolleen. Jos Suomen todellinen taso, maksimi ja tyypillinen venyminen olivat lauantaina tapissaan, tilanne on vähintään huolestuttava.

Vastakkain pelasi kaksi viime kesän EM-kisajoukkuetta – nyt ei voi välttyä ajatukselta, että vain yksi ensi vuoden MM-kisajoukkue.

Illan piti olla suuri kansanjuhla, mitä se osittain olikin. Paikalle saapunut yleisö, 29 485, elämöi kiitettävästi läpi ottelun ja vielä sen jälkeenkin, vaikka turpiin oli tullut.

– Se harmittaa ehkä eniten, ettei pystytty antamaan tuolle yleisölle (toivottua) tulosta, hyökkääjä Teemu Pukki sanoi.

Lue lisää: Suomelle karu pettymys MM-karsinnassa – maalintekijä Teemu Pukki kiteytti Ukraina-pelin ytimekkäästi Viasatin haastattelussa

Jos suomalaisille jäi kentälle toivomisen varaa, niin myös ottelujärjestelyt ontuivat sosiaalisessa mediassa levinneiden viestien ja kuvien perusteella.

Vielä vähän ennen ottelua stadionin ulkopuolella nähtiin valtavia jonoja, ottelun tauolla oheispalvelut eivät toimineet vauhdikkaasti ja esimerkiksi käymälöihin oli sellaiset jonot, että osa ihmisistä lähti tekemään tarpeitaan stadionalueen aitojen äärelle.

Suurtapahtumiin saavutaan monesti viime tingassa, mutta tällä kerralla jokainen kohtuullisesti aikaa varannutkaan ei ehtinyt sisälle ajoissa.

Stadionia on mainostettu massiivisen remontin jälkeen pienellä pilkkeellä myös ”Suomen suurimmaksi vessaksi” viitaten myös yleisöpalvelun kehittämiseen.

Virtsanhajuisten aitojen äärellä se ei varmasti huvittanut.

Ottelun yleistunnelma pysyi hienona, mutta ottelun jälkeen pohti, että mitä saimme.

Hienon yleisöelämyksen pitkän koronakurjuuden helpottaessa, mutta valitettavan tutun lopputuloksen, kun katsotaan pitkää karsintahistoriaa suuryleisöjen edessä.

Suomen MM-karsintaurakka jatkuu tiistaina vierasottelulla Kazakstanissa. Vain voitto siitä ottelusta pitää Suomen ohentuneet kisatoiveet elossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?