Pääpukari sai yhdeksän kuukauden pelikiellon alasarjapelin rähinästä Turussa – näin tapahtumat etenivät: ”Tuomari pakeni välittömästi”

Palloliitto jakoi pelikiellot kolmelle FC Komarin pelaajalle sekä seuralle 1 000 euron sakon. Myös yksi Kuuvuoren Laakin pelaaja sai pelikiellon.

Välikohtaus tapahtui Turussa Parkin kentällä 12.9.

20.9.2021 18:37

Viidennen divisioonan jalkapallo-ottelu Turussa päättyi sunnuntaina 12. syyskuuta poliisin väliintuloon. FC Komarin ja Kuuvuoren Laakin välinen ottelu keskeytettiin kahakoinnin takia tilanteessa 1–1.

Lue lisää: Vakava väli­kohtaus alasarja­pelissä Turussa: Yksi joutui sairaalaan, joukkue poliisi­saattu­eessa pois kentältä

Tuolloin tilanne kärjistyi keskeytyksen jälkeen FC Komarin pelaajien ja kannattajien sekä KuuLan pelaajien ja erotuomarin välillä, ja FC Komarin pelaajat pyrkivät KuuLan pukukoppiin. Paikalle jouduttiin soittamaan myös ambulanssi, sillä yksi KuuLan pelaajista kärsi yhteenotossa sairaalahoitoa vaatineita ruhjeita.

Seuraavana päivänä Lounais-Suomen poliisi vahvisti tutkivansa tapahtumia. Poliisi kertoi, että virkavalta joutui menemään paikalle otteluun useamman yksikön voimin.

Lue lisää: Välikohtaus alasarjan futisottelussa johti sairaalareissuun – poliisi tutkii pahoinpitelynä: ”Useita nimiä”

Nyt Palloliitto on määrännyt tapauksesta kovia rangaistuksia. Yksi FC Komarin pelaajista määrättiin määräaikaiseen pelikieltoon 30.6.2022 asti.

Kaksi muuta FC Komarin pelaajaa määrättiin kumpikin viiden ottelun pelikieltoihin. KuuLan pelaajalle määrättiin kolmen ottelun pelikielto.

Palloliitto kertoi tapahtumista tiedotteessaan.

Sen mukaan ottelun erotuomareiden ja kahden riippumattoman ulkopuolisen silminnäkijän raporttien mukaan noin 90 minuutin kohdalla FC Komarin pelaaja työnsi kahdella kädellä kohtuuttomalla voimalla KuuLan pelaajaa naamaan.

Palloliiton mukaan erotuomari näytti FC Komarin pelaajalle punaista korttia, minkä jälkeen sama pelaaja lähestyi uhkaavasti erotuomaria. Tuomari pakeni tilanteesta välittömästi ja vihelsi pelin päättyneeksi. FC Komarin pelaaja oli lähtenyt seuraamaan erotuomaria, mutta oli tullut joukkuekaverinsa pysäyttämäksi.

Palloliitto kertoo, että FC Komarin pelaajat sekä kannattajat ja KuuLan pelaajat ajautuivat joukkotappeluun pukukoppikäytävällä sen jälkeen, kun erotuomaristo oli päässyt suojaan pukukoppeihin.

FC Komar oli nahinoinnin aloitteellinen osapuoli. Yksittäisten pelaajien saamien pelikieltojen lisäksi Palloliitto ilmoitti määränneensä FC Komarille 1 000 euron sakon.

– Ottelun raporttien, muun materiaalin ja vastineiden perusteella työryhmä katsoo, että FC Komar on ottelun järjestäjänä syyllistynyt turvallisuusmääräysten rikkomiseen laiminlyömällä vastuunsa taata erotuomareiden ja muiden ottelutapahtumaan osallistuneiden henkilöiden turvallisuuden. Lisäksi työryhmä katsoo käytettävissä olevan aineiston perusteella, että FC Komar on ollut ottelun jälkeisissä tapahtumissa aktiivinen osapuoli ja siten rikkonut rangaistusmääräyksiä.

Päätöksen sanktioista on tehnyt Palloliiton Läntisen alueen kurinpito- ja vastalauseasioita käsittelevä työryhmä. Se on joutunut arvioimaan eri raporttien luotettavuutta, koska ottelun jälkeisistä tapahtumista ei ole olemassa erotuomarien näkemystä, eikä käytettävissä ollut video- tai muuta kuva-aineistoa.

– Jos viranomaistutkinnassa tulee esille uusia asiaan vaikuttavia seikkoja, työryhmä täydentää päätöstään myöhemmin, Palloliitto tiedotti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?