Jari Litmanen: Luis Enrique kiehui raivosta kepposen jälkeen - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Jari Litmasen kepponen kuumensi FC Barcelonan tähtipelaajan raivon partaalle – ”Se perhanan suomalainen!”

Uutuuskirja kertoo Jari Litmasen onnistuneesta pilasta, jonka kohteeksi joutui joukkuetoveri Luis Enrique.

Vanhat joukkuetoverit Jari Litmanen ja Luis Enrique yhteiskuvassa vuonna 2014. Enrique työskenteli tuolloin FC Barcelonan valmentajana.

17.9. 16:41

Jari Litmasen julkisuuskuva varsinkin pelaaja-aikoina oli varsin pidättyväinen, mutta joukkuetovereidensa keskuudessa Litmanen osasi myös hassutella.

Juha Kanervan ja Petri Lahden kirjoittama uutuuskirja Litmanen –kympin matkassa (Readme.fi) väläyttää Kuninkaan huumorintajuista puolta kertomalla muun muassa hauskan anekdootin hänen ajaltaan FC Barcelonassa.

Katalaanijättiä vuosina 1999–2001 edustanut Litmanen kilpaili peliajasta Espanjan maajoukkueen keskikenttätähden Luis Enriquen kanssa, mutta kilpailutilanteesta huolimatta miesten välit olivat hyvät ja kunnioittavat. Siitä kertoi myös tapa, jolla Litmanen uskalsi vitsailla Enriquen kustannuksella.

Kirjan mukaan Litmanen oli kerran ilmoittanut Enriquelle, että media odotti tätä stadionin haastattelualueella. Litmanen oli vielä kirjoittanut Enriquen nimen kopin vieressä olevaan liitutauluun, jotta kaikki vaikuttaisi normaalilta.

Enrique pyöri pitkään Camp Noun lehdistösalissa, mutta yhtäkään kiinnostunutta haastattelijaa ei löytynyt. Lopulta Barcelonan pelaaja Ronald de Boer vihjaisi Enriquelle, että eräs Barcelonan pukukopissa oleva pelaaja saattaisi tietää haastattelupyynnöstä enemmän. Siinä vaiheessa Litmanen oli jo karistanut stadionin pölyt jaloistaan.

– Litmasta pidettiin aika vakavana kaverina, mutta tuo tempaus osoitti, että hänellä oli huumoria. Luis Enrique seisoskeli aikansa tyhjän panttina siinä haastattelualueella, ja kun de Boer heitti hymyssä suin hänelle, että Litmanen voisi tietää asiasta enemmän, kuulin kuinka pelaaja sadatteli, että ”este puto finlandes” (se perhanan suomalainen) ja paineli kuumana pukukoppiin etsimään Litmasta, tapauksen todistanut Veikkaajan (nyk. Urheilulehti) toimittaja Sami Nieminen muistelee kirjassa.

Tuore superhankinta Jari Litmanen FC Barcelonan kotistadionilla vuonna 1999.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?