Toni Koskela latasi suorat sanat HJK:n puolustamisesta - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Toni Koskela latasi suorat sanat HJK:n puolustamisesta – kysymys Mesut Özilistä sai repeämään: ”Pitäisi ryöstää pankki”

HJK kaatui lopullisesti omiin virheisiinsä, manasi Toni Koskela.

Janne Saksela ja muut HJK:n pelaajat yrittivät varjostaa Mesut Öziliä.

26.8. 21:56

Miksi vierasottelu Turkissa vaikutti ”helpommalta” HJK:lle kuin kotiottelu omien fanien edessä?

Siinä visainen kysymys, joka askarrutti HJK:n leirissä tappiollisen Fenerbahce-ottelun jälkeen. Turkkilaisseura voitti Helsingissä 5–2, lopulliset murskalukemat kiitos kahden lisäaikaosuman.

Avausosa Istanbulissa päättyi Fenerbahcelle 1–0. HJK esiintyi pelissä vahvasti, ja se ehti herättää sinivalkoraitaisten unelmat jatkopaikasta. Nyt ottelu alkoi katastrofilla ja päättyi rumiin lukemiin. Vierasjoukkueen tähtihyökkääjä Enner Valencia ampui hattutempun.

– Tämä oli Valencian verran erilainen peli. Hän aiheutti meille ongelmia. Meillä oli peli paljon paremmin kontrollissa Turkissa. Siellä he eivät päässeet kauheasti paikoille. Tänään kun pääsivät, hän pani ne heti häkkiin, puolustaja Janne Saksela harmitteli ottelun jälkeen.

Laadukas vastustaja, mutta parempaan olisi pitänyt pystyä, Saksela jatkoi harmitteluaan. Tähän yhtyi valmentaja Toni Koskela, joka ruoti omiensa epäonnistumisia suorasukaiseen sävyyn. Tähän oli hyvä syy, sillä varsinkin Valencian ja Fenerbahcen kaksi ensimmäistä maalia syntyivät HJK:n pelaajien karkeista virheistä.

– Emme odottaneet tällaista tulosta. Tiesimme, että pitää onnistua täydellisesti tämän tasoista joukkuetta vastaan, mutta emme saavuttaneet lähellekään parastamme. Aikaiset kaksi maalia tekivät pelin todella vaikeaksi Fenerbahcen tasoista joukkuetta vastaan, Koskela manasi.

– Ne olivat todella halpoja maaleja. Olisimme tehneet monta asiaa paremmin, mutta tuollaisia maaleja ei vaan voi päästää tällaisessa pelissä.

Ensimmäisessä osumassa hämmensi eritoten Luis Carlos Murillon leväperäinen puolustaminen, joka mahdollisti täysin yllättäen keskityksen maalille. Siitä Valencia iski ensiosumansa.

– Se oli pallo, jossa jokainen ajattelee, että se suojataan päätyrajan yli. En tiedä, mitä tapahtui. He hakivat tuollaisia myös kotona monta kertaa, ja olimme valmistautuneet noihin. Se ei ollut edes mitenkään laadukas pallo. Harmittaa, kun tuollainen tuli tuossa vaiheessa peliä.

Kauden heikoimman pelinsä pelannut Murillo joutui tauolla vaihtoon.

Maajoukkueen kapteenin Tim Sparvin menetys johti toisen maalin synnyttäneeseen tilanteeseen. Sparv joutui kesken avausjakson vaihtoon pohjevaivan vuoksi. Sen vakavuus ei ole tiedossa, mutta asia kiinnostaa myös pian kokoontuvaa maajoukkuetta ja Markku Kanervaa.

Roope Riskin eurokesän kahdeksas osuma jäi laihaksi lohduksi, sillä Valencian kolmas maali toisen jakson alussa ”tappoi pelin” Koskelan sanoin. Ja oikeassahan valmentaja oli. Siitä suosta HJK ei enää noussut.

Joukkueiden välinen tasoero tiivistyi HJK:n virheiden lisäksi omalla tavallaan turkkilaisen toimittajan Koskelalle letkauttamaan kysymykseen Mesut Özilistä ja siitä, olisiko Fenerbahcen tähti kiinnostava pelaaja HJK:lle.

– Totta kai, mutta ensin meidän pitäisi ryöstää pankki, humoristisesta kysymyksestä nauruun revennyt Koskela kuittasi takaisin.

HJK:n pelit jatkuvat Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Lohkot arvotaan perjantaina.

– Emme olleet tänään lähelläkään parastamme, mutta huomenna varmasti muistetaan, että meillä on vielä paljon pelattavaa Euroopassa. Saamme tästä paljon oppia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?