Lionel Messi jättää Barcelonan - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

FC Barcelona pudotti uutispommin: Lionel Messi jättää seuran

Kapteeni Lionel Messi ei jatka FC Barcelonassa, seura tiedottaa.

Kapteeni Lionel Messi jättää FC Barcelonan.

5.8. 21:00

FC Barcelona tiedotti torstai-iltana, että seuran pitkäaikainen kapteeni Lionel Messi, 34, ei jatka seurassa.

Barcelonan mukaan sekä pelaaja että seura olisivat halunneet Messin jatkavan, mutta Espanjan liigan taloussäädökset tekivät jatkosopimuksen solmimisen mahdottomaksi.

Rajusti velkaantuneelle Barcelonalle on asetettu tulevaksi kaudeksi tiukka palkkakatto, jonka alle pääsemisessä seuralla on ollut erittäin suuria vaikeuksia.

Barcelona kiitti tiedotteessaan Messiä lämpimästi tämän panoksesta ja toivotti tälle kaikkea hyvää sekä jalkapallouralla että henkilökohtaisessa elämässä.

Messin aikaisempi sopimus Barcelonan kanssa päättyi viime kauden loputtua. Hänen kerrottiin jo aiemmin kesällä sopineen pitkästä jatkosopimuksesta, mutta allekirjoittaminen viipyi seuran talousvaikeuksien vuoksi.

Uutinen Messin ja Barcelonan sopimusneuvotteluiden katkeamisesta vuosi espanjalaislehdistöön aiemmin torstaina. Mediatietojen mukaan pelaajan ja seuran välillä oli kiistaa myös tulevan kauden joukkueenrakennuksesta, joka ei edennyt Messin haluamalla tavalla.

Marca-lehti uutisoi Messin halunneen, että Barcelona hankkii Argentiinan maajoukkuemiehen Cristian Romeron Atalantasta, mutta toppari onkin menossa Tottenhamiin Barcelonan vitkastelun vuoksi.

Argentiinalainen Messi siirtyi Barcelonaan kotimaastaan vain 13-vuotiaana ja on edustanut seuraa koko aikuisikänsä ajan.

Messi on FC Barcelonan kaikkien aikojen paras maalintekijä ja hänet on palkittu kuudesti maailman parhaan pelaajan palkinnolla Kultaisella pallolla.

Barcelonan ilmoituksen jälkeen spekulointi Messin tulevalla osoitteella alkoi heti käydä kuumana.

Hänet on pitkään yhdistetty Valioliigan hallitsevaan mestariin Manchester Cityyn. Seuran manageri on entinen Barcelonan luotsi Pep Guardiola, jonka valmennuksessa Messi nousi Barcassa maailman ehdottomaan eliittiin.

City kuitenkin ilmoitti torstaina hankkineensa Englannin maajoukkuepelaajan Jack Grealishin Aston Villasta. Siirtosumma 100 miljoonaa puntaa (118 miljoonaa euroa) on Valioliigan kaikkien aikojen ennätys. Grealish on Messin tavoin luova hyökkäyspään pelaaja. Onko Cityllä enää varaa Messiin tai tarvetta hänelle?

Toinen vaihtoehto on ranskalainen PSG, joka on kosiskellut Messiä sinnikkäästi. Pariisilaisten riveissä pelaa Messin vanha joukkuetoveri ja ystävä Neymar, jonka toiminnasta sosiaalisessa mediassa tehtiin torstaina jo runsaasti päätelmiä.

Neymar julkaisi hiljattain Instagramissa yhteiskuvan itsestään, Messistä ja kolmesta PSG:n pelaajasta. Hän lisäksi tykkäsi brasilialaismedian uutisesta, jossa oli kuva hänestä ja Messistä halaamassa PSG-paidat päällä.

Nämä teot riittivät tuuppaamaan runsaasti lisää kierroksia jo hurjana pyörivään huhumyllyyn.

Lionel Messi FC Barcelonassa

778 ottelua

672 maalia

305 maalisyöttöä

10 Espanjan mestaruutta

7 Espanjan cupin voittoa

4 Mestarien liigan voittoa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?