Astana iski ottelun viimeisellä kosketuksella! Europeliä dominoinut KuPS joutui tyytymään tasapeliin - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Astana iski ottelun viimeisellä kosketuksella! Europeliä dominoinut KuPS joutui tyytymään tasapeliin

Kuopion Palloseura pelasi tasan kazakstanilaista Astanaa vastaan.

Anton Popovitch taisteli KuPSin keskikentällä.

5.8. 19:55 | Päivitetty 5.8. 21:22

Kuopion Palloseura ja Kazakstanin mestari Astana pelasivat 1–1-tasapelin Olympiastadionilla Konferenssiliigan karsintaottelussa.

KuPSin maalin teki Aniekpeno Udoh. Astanan maalin teki ottelun viimeisellä kosketuksella Eneo Bitri.

Tasainen avausjakso eteni hienokseltaan kuopiolaiskomennossa, mutta vaarallisimmat paikat siunaantuivat vastaiskuja kytänneelle Astanalle.

Vierasjoukkue – joka pudotti HJK:n dramaattisesti Euroopan liigan lohkovaiheesta 2015 – kyttäsi tiukassa muodossa omalla kenttäpuoliskollaan, ja KuPS sai pyörittää peliä. Suurimman osan ottelun avausjaksosta se tapahtui melko kaukana vaaran alueista.

Astana loi vastaiskuista kaksi vaarallista tekopaikkaa. Jakson alkupuolella portugalilainen Pedro Eugenio pääsi puolittain vasemmalta läpi. Hän ajautui pieneen kulmaan, ja KuPSin maalivahti Johannes Kreidl torjui varmasti.

44. minuutilla Kreidl joutui esittämään todellisen pelastuksen, kun Eugenio hyödynsi KuPSin pallonmenetyksen omalla kenttäpuoliskolla. Eugenio karkasi omille teilleen, mutta Kreidl venytti upeasti laukauksen tielle.

KuPSin paras paikka nähtiin 35. minuutilla, mutta latvialainen Janis Ikaunieks ampui niukasti yli.

Toisella jaksolla KuPS iski nopeasti. 54. minuutilla Urho Nissilä pelasi pallon rangaistusalueelle, mutta peliväline suuntautui vaarattomasti kohti maalivahti Dmytro Nepogodovia. Astanan Bitri tuli kuitenkin väliin sorkkimaan, ja kun maalivahti ja puolustaja sekoilivat pallosta, pääsi Aniekpeno Udoh riistämään pelivälineen ja laittamaan sen tyhjään maaliin.

72. minuutilla Udohin korvannut Rangel sai mainion paikan iskeä uudelleen. Daniel Carrillo nousi vahvasti vasemmalta keskitykseen ja Udoh pääsi ohjaamaan, mutta pallo meni niukasti ohi.

Pian perään Astanalle aukesi sen vaisun toisen jakson ensimmäinen tekopaikka. Nyt omassa päässään löperösti pelasi KuPS, ja jälleen Eugenio pääsi ampumaan, mutta Kreidl torjui.

Rangel oli illan tuhlaaja. Hän sai vielä yhden tilaisuuden 88. minuutilla ohjata lähietäisyydeltä, mutta ohjaus meni KuPSin kannalta tuskastuttavan läheltä takakulmaa ohi.

Rangelin hassaamat paikat kävivät lopulta KuPSille kalliiksi. Astanan Bitri pääsi iskemään ottelun kirjaimellisesti viimeisellä kosketuksella tasoitusmaalin KuPSin rangaistusalueelta. Toppari Taneli Hämäläisen purku epäonnistui ja pallo putosi Bitrille, joka ei erehtynyt.

Maali käynnisti villit juhlat vierasjoukkueen keskuudessa. Peliä hallinneen KuPSin pelaajat vaipuivat apeina nurmen pintaan, kun erotuomari puhalsi pian maalin syntymisen jälkeen ottelun päättyneeksi.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Kazakstanissa. Voittaja etenee Konferenssiliigan pudotuspelikierrokselle. Sen panoksena on paikka lohkovaiheessa.

Artikkelia on korjattu klo 21.22. Lopun maalipaikoissa KuPSilla oli Rangel, ei Udoh.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?