Kaksi suomalaisen jalkapallojoukkueen pelaajaa vangittu – epäillään törkeistä seksuaalirikoksista

Kahta jalkapallon Kakkosessa pelaavan Atlantis FC:n pelaajaa epäillään törkeistä raiskauksista ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kuvituskuva.

23.7.2021 14:02

Kaksi Suomen Kakkosessa pelaavan Atlantis FC:n pelaajaa on vangittu keskiviikkona törkeistä seksuaalirikoksista epäiltyinä. Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Urheilu.

Vangittuja on tapaukseen liittyen yhteensä kolme. Yhtä vangituista epäillään törkeästä lapsen raiskauksesta ja törkeästä lapsen hyväksikäytöstä, toista kahdesta törkeästä raiskauksesta ja kolmatta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kolmas henkilö on vangittu lievemmällä syytä epäillä -perusteella.

Toinen vangituista pelaajista on pelannut Suomessa usean vuoden ajan Kolmosessa, Kakkosessa ja A-poikien SM-sarjassa. Toinen siirtyi Suomeen vuonna 2020 Ykkösessä pelaavaan seuraan, mutta ei pelannut yhdessäkään ottelussa ennen siirtoaan Atlantis FC:hen.

Molemmat pelaajat ovat vähän yli 20-vuotiaita. Kolmas on noin 20.

Helsingin käräjäoikeus vahvistaa Ilta-Sanomille, että se on vanginnut kolme henkilöä mainituista rikoksista epäiltyinä 21. heinäkuuta. Vangituista kahden nimi on Atlantiksen pelaajalistalla, mutta kolmatta vangitun nimeä ei mainita Atlantiksen tai muutenkaan jalkapallon yhteydessä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti ei tässä vaiheessa kommentoi epäiltyjä rikoksia tarkemmin, sillä tutkinta on vasta alussa.

– Voin sanoa, että kolme henkilöä on vangittu. Enempää en voi tässä vaiheessa kertoa rikosasioiden luonteen vuoksi.

Atlantis FC tiedotti keskiviikkona hyllyttäneensä kaksi pelaajaa seuran toiminnasta heihin kohdistuvan rikostutkinnan ajaksi.

– Tämä on todella ikävä tapaus. Meillä ei ole tarkempaa tietoa, mihin poliisin epäilykset perustuvat, mutta tällaisissa asioissa urheiluseuralla täytyy olla nollatoleranssi. Tätä enempää emme valitettavasti pysty asiasta kertomaan, seuran puheenjohtaja Tino Kinnunen sanoi tiedotteessa.

Joukkueenjohtaja Henrik Harvo vahvisti pelaajien hyllytykset Ilta-Sanomille perjantaina, mutta ei kommentoinut asiaa tarkemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?