Suomella vaikea alku – Eveliina Summanen nosti Helmarit takaisin siivilleen - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Suomella vaikea alku – Eveliina Summanen nosti Helmarit takaisin siivilleen

Itävalta johti Suomea Ritzingissä jo 2-0, mutta joutui tyytymään tasapeliin Eveliina Summasen lauottua unelmamaalin.

Eveliina Summanen kuvattuna ottelussa Skotlantia vastaan viime syksynä.­

11.4. 23:38

Helmarit nousi toisella jaksolla 2–2-tasapeliin maaottelussa Itävaltaa vastaan. Suomi oli Ritzingissä avausjakson jälkeen kaksi maalia tappiolla, mutta ryhdistäytyi toiselle jaksolle. Ottelun hahmo oli kaksi maalia tehnyt Eveliina Summanen.

Suomen päävalmentaja Anna Signeul ei ollut muuttanut avauskokoonpanoa sitten helmikuun Portugali-ottelun, jossa Suomi varmisti EM-kisapaikan. Avauskokoonpano oli tismalleen sama kuin Portugalia vastaan sillä erotuksella, että Elli Pikkujämsä korvasi topparina maajoukkueleiriltä pois jääneen Natalia Kuikan.

Pikkujämsän topparipari Anna Westerlund pelasi sunnuntaina uransa 131. A-maaottelunsa. Hän nousi yksin kaikkien aikojen eniten naisten maaotteluita pelanneeksi pelaajaksi ohi 130 maaottelun Laura Österberg Kalmarin.

Suomi oli saada peliin unelma-alun, kun Adelina Engman pääsi jo toisella minuutilla murtautumaan rangaistusalueelle. Itävallan maalivahti Manuela Zinsberger ohjasi hieman vaisuksi jääneen laukauksen kuitenkin kulmapotkuksi. Siitä alkoivat Suomen ongelmat.

Westerlund potkaisi peliä avatessaan ohi pallosta, kun peliä oli takana kuusi minuuttia. Irtopallon riistänyt Nicole Billa karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti ohi Tinja-Riikka Korpelan.

Ennen 20 minuutin täyttymistä Suomi oli jo kaksi maalia tappiolla. Toisen takaiskun takana oli menetys keskialueella, josta Itävalta pääsi käynnistämään nopean vastahyökkäyksen. Marie Therese Höbinger viimeisteli 2–0-maalin laukomalla pallon Korpelan yli.

Toisella jaksolla Suomi oli huomattavasti paremmin pelissä mukana ja pystyi vyöryttämään hyökkäyksiä Itävallan maalille. Ensimmäisen kerran tulosta tuli 53. minuutilla, kun Summanen pukkasi kulmapotkun tolpan kautta maaliin.

Summasen toinen maali 76. minuutilta oli komea. Summanen asetteli aikansa palloa rangaistusalueen ulkopuolella ja täräytti lopuksi pallon Itävallan maalin oikeaan yläkulmaan. Zinsberger jähmettyi vedon edessä paikalleen.

Enempää maaleja ei nähty, joten maaottelu päättyi tasapeliin.

Suomi ei ole vielä sopinut seuraavaa maaottelua. Seuraava tärkeä päivämäärä on 30. huhtikuuta, jolloin arvotaan karsintalohkot syksyllä alkaviin MM-karsintoihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?