Diego Maradona kuoli epäselvissä olosuhteissa – nyt tutkijat pääsevät etsimään uutta tietoa legendan puhelimista - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Diego Maradonan viimeisistä elinpäivistä selvisi jo outoja asioita – nyt poliisit pääsevät penkomaan tietoja legendan puhelimista

Tutkijat yrittävät yhä selvittää Diego Maradonan kuolemaa edeltäneitä tapahtumia.

Diego Maradonan kuoleman taustoja tutkitaan.­

15.2. 19:06

Jalkapallolegenda Diego Maradonan kuolemaan liittyviä olosuhteita tutkivat viranomaiset pääsevät perjantaina 19. helmikuuta käsiksi Maradonan puhelimiin.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että oikeusistuin antoi viime viikolla luvan tutkia Maradonan kännyköiden sisältöä sen varalta, että niiden viesteistä löytyisi lisätietoa futistähden kuolemasta.

Tutkijat yrittävät selvittää, oliko Maradonaa hoitaneella lääkärillä Leopoldo Luquella osuutta futistähden kuolemaan.

Tutkijat haluavat nähdä Maradonan lähettämistä viesteistä, pelkäsikö hän terveytensä puolesta.

60-vuotiaana kuollut Maradona kävi aivoleikkauksessa marraskuun alussa. Hän toipui leikkauksesta Tigressä sijainneessa yksityisasunnossa, kun tappava sydänkohtaus iski marraskuun 25. päivänä.

Luquen toiminta on kyseenalaistettu. Pelkästään helmikuun aikana tähden viimeisistä päivistä on selvinnyt useita erikoisia asioita. Kuun alussa Infobae-sivusto julkaisi materiaalia, joka saa Luquen toiminnan näyttämään pahalta.

Materiaali sisältää Luquen ja psykiatri Agustina Cosachovin vaihtamia teksti- ja ääniviestejä. Niissä Maradonan sydänkohtaushetkellä paikalla ollut Cosachov ja Tigreen matkalla ollut Luque keskustelevat Maradonan tilasta ja elvytysyrityksistä.

Voimakkaimman reaktion on kuitenkin nostattanut ääniviesti, jossa Luque kertoo Maradonan kohtalosta häneltä asiasta kysyneelle tuttavalle.

– Totta se on, ystävä hyvä. Vaikuttaa siltä, että hän sai sydänkohtauksen ja nyt Läski [Maradona] kuolee paskantaen allensa. En tiedä, mitä hän oli tekemässä. Olen parhaillaan matkalla sinne, Luque sanoo ääniviestissä.

Jo aiemmin selvisi, että hoitohenkilökunta muun muassa antoi Maradonalle päivittäin kannabista poltettavaksi.

Helmikuun alussa Cronica tv-kanava julkaisi kuvanauhan, jota kutsuttiin viimeiseksi Maradonasta tehdyksi videoksi.

Videolla Maradona istuu keittiön pöydän ääressä, syö keittoa ja lähettää terveiset lääkärilleen.

– Oloni on murjottu, mutta kaikki hyvin. Tiedäthän, etten tykkää läheisyydestä, mutta kun saan olla kunnon ihmisten kanssa, tulen ulos pesästäni. Suukko sinulle Luque, Leopoldo Jacinto Luque, Maradona sanoo videolla.

Luquen lisäksi ainakin Cosachov, psykologi Carlos Diaz ja hoitajat Dahiana Madrid ja Ricardo Almiron ovat tutkinnan kohteina.

Madrid myönsi Daily Mailin mukaan valehdelleensa tutkijoille alkuvaiheessa siitä, että hän olisi käynyt tarkastamassa Maradonan voinnin tämän kuolinpäivänä. Hän väittää, että hänet painostettiin valehtelemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?