Diego Maradonasta kuvattu viimeinen video tuli julki - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Viimeinen Diego Maradonasta ennen kuolemaa kuvattu video tuli julki – lähetti kohulääkärille nämä terveiset

Argentiinalainen tv-kanava Cronica sai käsiinsä jalkapallolegenda Diego Maradonan elämän viimeisinä päivinä kuvatun videon.

Diego Maradona lähettää viimeisellä videollaan terveisiä kohulääkäri Leopoldo Luquelle.­

3.2. 13:41

Diego Maradonan kuolema puhuttaa yhä tähtipelaajan kotimaassa Argentiinassa.

Maradona, 60, kuoli sydänkohtaukseen viime marraskuun 25. päivänä Tigressä sijainneessa yksityisasunnossa. Hän oli toipumassa kuun alussa tehdystä aivoleikkauksesta.

Parhaillaan on käynnissä poliisitutkimus, jossa selvitetään Maradonan viimeisinä viikkoinaan saamaansa hoitoa. Hänen lääkäriään Leopoldo Luqueta epäillään kuolemantuottamuksesta.

Luquen toiminta joutui kyseenalaiseen valoon sunnuntaina, jolloin hänen Maradonan kuolinhetkellä tuttavalleen lähettämänsä tunteeton ääniviesti vuoti julkisuuteen Infobae-sivuston kautta.

– Totta se on, ystävä hyvä. Vaikuttaa siltä, että hän sai sydänkohtauksen ja nyt Läski [Maradona] kuolee paskantaen allensa. En tiedä, mitä hän oli tekemässä. Olen parhaillaan matkalla sinne, Luque sanoi viestissä.

Tiistaina Luque-aiheiset paljastukset saivat jatkoa, kun argentiinalainen Cronica tv-kanava julkaisi kuvanauhan, jota se kutsui viimeiseksi Maradonasta tehdyksi videoksi. Se on kuvattu talossa, jossa tähtipelaaja lopulta kuoli.

Videolla Maradona istuu keittiön pöydän ääressä, syö keittoa ja lähettää terveisiä Luquelle.

– Oloni on murjottu, mutta kaikki hyvin. Tiedäthän, etten tykkää läheisyydestä, mutta kun saan olla kunnon ihmisten kanssa, tulen ulos pesästäni. Suukko sinulle Luque, Leopoldo Jacinto Luque, Maradona sanoo.

Videolta saa myös aavistuksen Maradonan hauraasta kunnosta. Entisen huippupelaajan päässä näkyy iso laastari leikkausarven peittona, hänen äänensä on paksu ja hänen kätensä tärisevät hieman.

Videolla näkyy myös kaksi naista, joista toinen on Marca-lehden mukaan Maradonan tyttöystävä Veronica Ojeda. Maradonalla ja Ojedalla on yhteinen poika Diego Fernando Maradona Ojeda, joka syntyi vuonna 2013.

Diego Maradonan viimeiseksi työpaikaksi jäi argentiinalaisseura Gimnasia La Platan valmentajanpesti.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?