Diego Maradonan lääkäriä epäillään kuolemantuottamuksesta - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Kotietsinnässä paljastui uutta tietoa – Diego Maradonan lääkäriä epäillään kuolemantuottamuksesta

Argentiinan poliisi tutkii jalkapallolegendan kuolemaa.

Diego Maradonan lääkäri Leopoldo Luque puhui lehdistölle jalkapallolegendan aivoleikkauksen jälkeen marraskuussa.­

22.1. 17:04

Diego Maradonan kuolemaa tutkivat argentiinalaisviranomaiset epäilevät tämän viimeiseksi jäänyttä henkilääkäriä Leopoldo Luqueta kuolemantuottamuksesta.

Ole-urheilulehden mukaan San Isidron syyttäjä tiedotti perjantaina käsiala-asiantuntijoiden vahvistaneen, että Luque käytti Maradonan potilastietoja hankkiessaan legendan väärennettyä nimikirjoitusta.

Luquen kotiin tehdyssä kotietsinnässä löytyi papereita, joihin oli harjoiteltu Maradonan nimikirjoituksen kirjoittamista. Nimikirjoituksen väärentäminen viralliseen asiakirjaan on Argentiinassa rikos.

Clarin-lehden mukaan asiakirjaväärennös vahvistaa syyttäjän epäilyä siitä, että Maradonan terveyttä ei hoidettu asianmukaisesti hänen viimeisinä elinkuukausinaan.

Maradona kuoli 25. marraskuuta Tigren kaupungissa Buenos Airesin lähellä. Hän oli toipumassa marraskuun alussa tehdystä kiireellisestä aivoveritulppaleikkauksesta, kun tappava sydänkohtaus iski.

60-vuotias Maradona kärsi viimeisenä syksynään myös mielenterveyden ongelmista. Kuolemanjälkeisissä tutkimuksissa paljastui, että Maradonalla oli kuolinhetkellään elimistössään psyykelääkkeitä.

Clarinin mukaan jotkut psyykelääkkeet voivat aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä. Syyttäjä selvittää, oliko kroonisista sydänvaivoista Maradonalle määrätty oikeanlaista lääkitystä vai ei.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?