Diego Maradona junior kyseenalaistaa isänsä perinnönjaon - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Maradonan avioton poika kyseenalaistaa isänsä perinnönjaon – yksi yksityiskohta sai hälytyskellot soimaan

Jalkapallolegenda Diego Maradonan salasuhteesta syntynyt Diego Maradona junior aikoo matkustaa Argentiinaan selvittämään totuuden.

Diego Maradonan jälkeensä jättämässä omaisuudessa riittää selvitettävää. Siihen kuuluu mm. isokokoinen sormus, jonka jalkapallolegenda sai lahjaksi Valko-Venäjällä vuonna 2018. Hänet nimitettiin tuolloin Dynamo Brestin johtoon.­

8.1. 15:40

Diego Maradona junior hämmästelee Argentiinasta kantautuneita tietoja isänsä Diego Maradonan perinnönjaosta.

Maradona junior kertoi italialaiselle Il Mattino -lehdelle ällistyneensä, kun kuuli jalkapallolegendan pesänhoitajan väittävän, että Maradona omisti kuollessaan vain kolme autoa.

– Vaikuttaako se mahdolliselta, että isällä oli vain kolme autoa, Maradona junior sanoi Marcan mukaan.

Maradona junior aikoo matkustaa Argentiinaan. Hän haluaa vierailla isänsä haudalla, koska ei koronavirukseen sairastuttuaan päässyt paikalle tämän hautajaisiin. Viimeisten hyvästien lisäksi Maradona junior tahtoo selvittää totuuden isänsä perinnöstä.

Diego Maradona ei ensin halunnut tunnustaa olevansa Diego jr:n (oik.) isä. Asiasta käytiin pitkään oikeutta Italiassa.­

Maradona junior kertoo palkanneensa itselleen argentiinalaisen juristin, jonka kanssa hän on puhelinyhteydessä jopa viisi kertaa päivässä.

– Perintöasiassa on paljon epäselvyyksiä. Haluan selvittää ne, Maradona junior sanoi.

Marraskuussa kuolleen jalkapallolegendan Maradonan kuolinpesää hoitamaan nimitetty Sebastián Baglietto on valitellut sitä, että ei ole saanut haluamiaan tietoja Maradonan viimeiseksi jääneeltä juristilta Matías Morlalta.

Baglietton mukaan hänellä ei ole tietoa siitä, onko Maradona tehnyt testamenttia. Pesänhoitajan mukaan Maradonan tärkein perintö on ”ilo, jonka hän on tuottanut maailmalle”.

Maradonan lapsilla on ollut vaikeuksia sulattaa pesänhoitajan puheita.

– Isällä oli taipumusta synkkyyteen. Hän puhui toisinaan kuolemastaan ja sanoi aina jättävänsä koko omaisuutensa lapsilleen, Maradona junior sanoi.

Diego Maradona junior syntyi vuonna 1986 Napolissa, jossa hänen isänsä pelasi ammatikseen. Jalkapallotähti myönsi isyytensä vasta pojan aikuistuttua, sillä lapsi oli salasuhteen hedelmä.

Diego juniorin lisäksi Maradonalla on virallisesti neljä muuta lasta. Marcan mukaan Maradona saattaa olla vielä kuuden muun lapsen isä. Hänellä on väitetty olevan neljä jälkeläistä Kuubassa ja kaksi Argentiinassa.

Diego Maradona tyttärensä Janan kanssa Boca Juniorsin ottelussa vuonna 2015. Maradonalla on virallisesti viisi lasta, mutta hänen väitetään olevan myös kuuden muun lapsen isä.­

Maradona jätti jälkeensä miljoonaomaisuuden, jonka selvittämisessä on iso työ. Pelaajalla oli sijoituksia ja kiinteää omaisuutta neljällä mantereella.

Uusia perintöön kuuluvia osia on vasta paljastunut. Mundo Deportivon mukaan Fidel Castron poika oli hiljattain yhteydessä Maradonan lähipiiriin ja muistutti isänsä lahjoittaneen futislegendalle talon Havannasta, jossa Maradona vietti vuosia huumevieroituksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?