Suomen futistähti kaupattiin New Yorkista liigatulokkaaseen

Alexander Ringin MLS-ura jatkuu Austin FC:ssä.

Alexander Ring vaihtaa New Yorkin maisemat Teksasiin.

17.12.2020 20:07

Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga MLS:ssä nähtiin merkittävä suomalaissiirto. Keskikenttäpelaaja Alexander Ring kaupattiin New York City FC:stä liigan uusimpaan seuraan, teksasilaiseen Austin FC:hen.

Seura kertoi asiasta verkkosivuillaan.

Siirtoa voi pitää hieman yllättävänä, sillä 29-vuotias Ring oli NYCFC:n kapteeni ja luottopelaaja. Nyt hänestä tulee laajennusseuran kivijalka.

– Olemme innoissamme Alexin lisäämisestä joukkueeseemme. Hän on korkeatasoinen MLS-pelaaja, joka voi pelata useilla eri pelipaikoilla. Hän on ollut avainpelaaja yhdessä liigan huippuseuroista usean vuoden ajan, kehui seuran urheilutoimenjohtaja Claudio Reyna.

Reyna tunnistanee hyvän keskikenttäpelaajan sellaisen nähdessään. Hän oli USA:n maajoukkueen ykköspelaaja ja pelintekijä 1990-2000 -luvuilla.

Ring on pelannut 120 ottelua viime neljän kauden aikana MLS:ssä. Niissä on kertynyt 10 maalia ja 13 maalisyöttöä. Hän pelasi eniten minuutteja joukkueessaan sekä kaudella 2019 että 2020.

Austin maksaa Ringistä siirtokorvauksen. New York City saa seuraavalle kahdelle kaudelle yhteensä 750 000 dollaria rahaa käytettäväksi palkkakattoaan vasten.

Ring on myös entinen Suomen A-maajoukkuepelaaja. Hän puki Suomi-paidan ylleen 44 A-maaottelussa ennen maajoukkueuran lopettamista syyskuussa 2018.

Austin FC perustettiin tammikuussa 2019 ja sen on määrä aloittaa pelit MLS:ssä kaudella 2021. Kaikkiaan Austin on MLS:n 27:s seura.

Seura on jo aiemmin hankkinut riveihinsä mm. hyökkääjä Danny Hoesenin. Hoesen pelasi HJK:ssa kaudella 2010.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?