Jalkapallolegenda Paolo Rossi kuoli vaimonsa käsivarsille – viimeiset sanat koskettavat - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Vaimo kertoi viimeisistä hetkistä: jalkapallolegenda Paolo Rossi kuoli hänen käsivarsilleen – viimeiset sanat koskettavat

Italiassa surraan Paolo Rossia. Vaimo Federica Cappelletti kertoi miehensä viimeisistä hetkistä.

Paolo Rossin perheenjäsenet jättivät jäähyväiset rakkaalleen.

11.12.2020 18:53

Jalkapallomaailma on tällä viikolla surrut taas yhden legendan poismenoa, kun italialainen Paolo Rossi menehtyi 64-vuotiaana.

Toscanassa 1956 syntynyt Rossi kamppaili viimeiset elinvuotensa keuhkosyöpää vastaan.

Maailman merkittävin urheilulaji menetti yhden suuristaan. Ennen kaikkea hänen läheisensä menettivät kuitenkin rakkaansa. Rossia kaipaamaan jäivät mm. hänen kolme lastaan sekä aviopuoliso Federica Cappelletti, jonka kanssa Rossi meni naimisiin kymmenen vuotta sitten.

Cappelletti on kertonut tunteikkaasti miehensä viimeisistä hetkistä. Rossi kuoli vaimonsa käsivarsille.

– Sanoin hänelle, että Paolo, mene nyt. Olet kärsinyt tarpeeksi. Hän ei halunnut lähteä luotamme, mutta halasin häntä tiukasti ja sanoin, että jätä tämä vartalo. Sitten hän nukkui pois, Cappelletti kertoi mm. The Sunin mukaan.

– Ikuisesti, Cappelletti puolestaan kirjoitti Instagramin kuvajulkaisussaan, jossa hän hymyilee miehensä kanssa.

Federica Cappelletti jätti torstaina jäähyväiset miehelleen ja puhui italialaismedialle.

Paolo Rossi teki MM-kisoissa 1982 kuusi maalia ja oli kisojen maalikuningas. Puolet osumistaan hän teki Brasiliaa vastaan, ja tässä syntyy yksi hattutempun maaleista.

Rossi muistetaan jalkapallossa parhaiten vuoden 1982 edesottamuksistaan: hän oli MM-turnauksen maalikuningas, kun Italia voitti maailmanmestaruuden. Rossi palkittiin Kultaisella pallolla maailman parhaana jalkapalloilijana.

Maajoukkueessa Rossi pelasi yhteensä 48 ottelua viimeistellen 20 maalia.

Seuratasolla Rossi voitti mm. kahdesti Italian pääsarjan Serie A:n mestaruuden sekä kertaalleen tuon ajan merkittävät seurajoukkueiden eurokilpailut Euroopan cupin ja Cup-voittajien cupin. Nämä saavutukset Rossi pokkasi Juventuksessa, joka oli hänen uransa pitkäaikaisin seura (1973–75 ja 1981–85).

Rossi pelasi myös Comon, Vicenzan, Perugian, AC Milanin ja Hellas Veronan riveissä. Vicenzassa (1976–79) hän pelasi eniten sarjaotteluita, 94, ja teki niissä huimat 60 maalia. Rossin hautajaiset järjestettiin seuran kotistadionilla.

Paolo Rossi 23.9.1956–9.12.2020.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?