BBC lyttäsi Amanda Rantasen sensaatio-osuman ja valitsi skotin ottelun parhaaksi: ”Se oli naurettava maali” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

BBC lyttäsi Amanda Rantasen sensaatio-osuman ja valitsi skotin ottelun parhaaksi: ”Se oli naurettava maali”

BBC:llä oli synkät tunnelmat Helmarien jättivoiton myötä.

Tähtipelaaja Erin Cuthbert vajosi polvilleen, kun Helmarit oli iskenyt voittomaalin.­

2.12.2020 11:14

Ison-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n skotlantilaistoimitus ei arvostanut Amanda Rantasen sensaatiomaista voittomaalia Skotlannin verkkoon tiistaina. Rantanen karkasi elintärkeän EM-karsintaottelun lisäajalla läpiajoon ja viimeisteli osuman lopulta naamallaan.

– Se oli naurettava maali. Jos ei naura, itkee. Rantasella ei ole hajuakaan, että hän on tehnyt maalin, BBC:n sangen skottisävytteisessä seuranta-artikkelissa kirjoitettiin.

Tappion myötä Skotlanti on ulkona EM-kisoista, mikä on shokki, sillä vielä viime kesänä maajoukkue ihastutti MM-stadioneilla Ranskassa.

– Tämä ei ole tulos, jonka halusimme. Ottelu ratkesi niin tunteita kiduttavalla tavalla kuin on mahdollista. Skotlanti on ulkona EM-kisoista 2022. Tämä sattuu pitkään ja tuntuu menetetyltä mahdollisuudelta, toimittaja Jordan Elgott kirjoitti seurantaan.

BBC:n valinta ottelun parhaaksi pelaajaksi nostaa myös kulmia. Parhaaksi arvostettiin toppari Jennifer Beattie, joka katseli Rantasen perävaloja ja oli lähimpänä puolustajana Skotlannin maalilla, kun pallo painui verkkoon.

Suomi voitti uskomattomasti molemmat ottelunsa Skotlantia vastaan ja on nyt lohkonsa kärjessä tasapisteissä Portugalin kanssa, kun kaksi ottelua on jäljellä. Suomi ja Portugali kohtaavat näillä näkymin helmikuussa Suomen kotikentällä.

Lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta selviytyvät suoraan EM-kisoihin. Kuusi muuta toiseksi sijoittunutta pelaavat keskenään kaksiosaiset jatkokarsintaottelut, joista kisoihin pääsee kolme joukkuetta.

Rantanen puhkesi itkuun heti voittomaalinsa jälkeen. Suomalaispelaajat, Olga Ahtinen (keskellä) etunenässä, ryntäsivät onnittelemaan sankaria.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?