AFP: Diego Maradona on haudattu - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

AFP: Diego Maradona on haudattu

Keskiviikkona kuollut argentiinalainen jalkapallolegenda Diego Maradona on haudattu Buenos Airesissa torstai-iltana paikallista aikaa.

Diego Maradonaa saatettiin viimeiselle matkalle.­

27.11.2020 1:21 | Päivitetty 27.11.2020 1:22

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, jonka tietojen mukaan Maradona haudattiin pienimuotoisen uskonnollisen seremonian jälkeen Bella Vistan hautausmaalle. Paikalla olivat perheenjäsenet ja läheiset ystävät.

Aiemmin torstaina tuhannet ja tuhannet ihmiset olivat hyvästelemässä ikoniaan, jonka arkku oli nähtävillä presidentinlinnassa. Muistotilaisuus ja kansanvaellus ei sujunut ongelmitta. Mellakkapoliisi ampui kumiluoteja ja kyynelkaasua syntyneissä levottomuuksissa, joita puhkesi arkun lähellä presidentinlinnan ympäristössä.

Presidentinlinnaan jonotti varhaisaamusta lähtien kymmeniä tuhansia ihmisiä. Päivän mittaan väkijoukossa alkoi esiintyä levottomuutta, ja poliisi otti yhteen kiviä heittelevien ihmisten kanssa linnaa ympäröivillä kaduilla.

Diego Maradona kuoli keskiviikkona sydänkohtaukseen. Hänelle oli tehty aiemmin marraskuussa aivoleikkaus, jossa häneltä poistettiin verihyytymä. Jalkapallolegenda oli täyttänyt vain muutamia päiviä aiemmin 60 vuotta. Maradona oli yksi kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?