Pariskunta osti 350 000 euron omakotitalon – muuton jälkeen syntyi lihava riita myyjän kanssa

Jalkapalloilija Berat Sadikin, 34, talokauppaa puidaan käräjäoikeudessa.

Pariskunta osti syyskuussa 2015 Berat Sadikilta kuvassa olevan noin 300 neliömetrin omakotitalon Kuopion Rautaniemestä.

5.11.2020 6:06

A-maajoukkueessakin pelannut jalkapalloilija Berat Sadik on joutunut Pohjois-Savon käräjäoikeudessa vastaajaksi lihavassa kiinteistökauppariidassa.

Sadikilta talon ostanut pariskunta vaatii talon väitettyjen virheiden ja vaurioiden vuoksi kaupanpurkua sekä 350 000 euron kauppahinnan palauttamista.

Lääkäripariskunta osti syyskuussa 2015 Berat Sadikilta, 34, noin 300 neliömetrin omakotitalon Kuopion Rautaniemestä. Vuonna 2008 valmistuneen talon kauppahinta oli 350 000 euroa. Talo on vuokratontilla.

Ennen kauppaa talossa tehtiin kuntotarkastus, jonka mukaan kiinteistössä ei ollut paljastunut kauppaan vaikuttavia ”olennaisia” epäkohtia.

Berat Sadik on pelannut Huuhkajissa.

Pariskunta havaitsi kuitenkin kaupanteon jälkeen talossa erilaisia väittämiään virheitä, puutteita ja vaurioita, joista he ovat ilmoittaneet Sadikille.

Ammattijalkapalloilija on teettänyt talossa erinäisiä korjauksia, mutta ne eivät pariskunnan mukaan ole olleet riittäviä.

Pariskunnan laatima vikalista on pitkä. He pitävät talon ulkovaipan ja ylä- ja alapohjan rakenteiden ilmavuotoja erittäin vakavina.

– Rakennuksen ulkoseinärakenteissa ja -rakenneosissa olevat ilmavuodot ja eristepuutteet ovat jo aiheuttaneet muun muassa yläpohjarakenteissa mittavia kosteus- ja mikrobivaurioita, pariskunta raportoi käräjäoikeudelle.

Pariskunta kertoo ilmavuotojen mukana kulkeutuvan yläkerran makuuhuoneisiin mikrobiperäistä kylmää ilmaa. Vikalistalla mainitaan myös muun muassa ensimmäisen kerroksen puuttuvat lämpöharkot, vesikaton virheet ja perusmuurin vedenerityksen ongelmat.

Pariskunnan teettämän kustannusarvion mukaan korjaukset tulisivat maksamaan peräti 286 197 euroa eli 81,8 prosenttia kiinteistön kauppahinnasta.

Pariskunta vaatii käräjäoikeudessa ensisijaisesti kiinteistökaupan purkamista ja 350 000 euron kauppahinnan palauttamista heille.

Toissijaisena vaatimuksena esitetään 228 000 euron hinnanalennusta kauppahinnasta.

Lisäksi pariskunta vaatii oikeuskulujen korvaamista. Ne nousivat jo alkuvaiheessa ainakin 46 000 euroon.

Pariskunta osti syyskuussa 2015 Berat Sadikilta kuvassa olevan noin 300 neliömetrin omakotitalon Kuopion Rautaniemestä.

Berat Sadik kiistää ostajien kanteen.

Hänen mielestään kaikki ostajien esittämät virheet olivat tiedossa viimeistään syyskuussa 2018. Parikunnalla olisi Sadikin mielestä ollut mahdollisuus esittää lopulliset vaatimuksen jo tuolloin.

– Toisaalta, mikäli kaupan kohteessa on ollut virheitä, eivät ostajat ole ryhtyneet mihinkään toimenpiteisiin niiden korjaamiseksi. Ostajat ovat voineet itse toimimattomuudellaan aiheuttaa tai pahentaa tilannetta, Sadikin vastineessa väitetään.

Riidan kohteena oleva talo on rakennettu vuonna 2008.

Vastineessa mainitaan, ettei taloa ole myyty erityisesti energiatehokkaana tai ”tietyt laatuvaatimukset” täyttävänä.

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan riitajutun sovintoneuvottelut jatkuvat vielä.

Berat Sadik on pelannut Suomen pääsarjassa KuPSin, FC Lahden ja HJK:n riveissä. Useita ulkomaalaisia seuroja edustanut keskushyökkääjä nähdään tällä kaudella Doxa Katopias -seuran paidassa Kyproksen liigassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?