Robottikamera hullaantui kaljusta tuomarista – tv-katsojat raivostuivat - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Video: Pallo vai kaljun tuomarin pää? Robottikameran valinnat huvittivat ja raivostuttivat futisyleisöä

Skotlannin Championshipin ottelun seuraaminen kävi viime viikonloppuna mahdottomaksi.

Robottikamera yllätti tv-katsojat Skotlannissa.­

31.10. 13:38

Penkkiurheilija olettaa näkevänsä tiettyjä asioita, kun hän katsoo urheilua. Ainutlaatuiset suoritukset, koskettavat tarinat ja yllättävät sankarit saavat meidät pysymään tv-vastaanottimien ääressä päivästä ja viikosta toiseen.

Skotlannin toiseksi korkeimman sarjatason jalkapallojoukkueen Ivernessin kannattajat näkivät viime viikonloppuna ruuduillaan jotain sellaista, mitä eivät osanneet odottaa.

Eikä yllätys ollut kovin miellyttävä.

Kentällä taisteltiin pallosta, mutta kamera suuntautui kerta toisensa jälkeen sivurajalla liikkuneeseen avustavaan erotuomariin, John McCrossaniin.

Pelin seuraaminen oli mahdotonta, sillä aina kun pallo lähestyi McCrossania, kuva kääntyi välittömästi häneen ja pelitapahtumat rajautuivat kuvakulman ulkopuolelle.

Lähes 2 000 kannattajaa oli maksanut ottelusta kymmenen puntaa, joten absurdi tilanne herätti ymmärrettävästi melkoista raivoa sosiaalisessa mediassa. Katsojilta jäi näkemättä jopa maaleja, kun kamera kuvasi sitkeästi kaljupäistä tuomaria.

Ottelun aikana selvisi, että virheen takana oli robottikamera, joka oli ohjelmoitu seuraamaan valkoista palloa.

Matalalla helottanut ilta-aurinko häiritsi kameraa ratkaisevasti ja sai sitä luulemaan tuomarin komeasti kiiltävää kaljua palloksi. Kannattajat yrittivät viestittää stadionille, että McCrossan laittaisi hatun päähän – mutta turhaan.

Ivernessin ja Ayrin ottelu oli Skotlannin Championshipin ensimmäinen ottelu, jossa käytettiin robottikameroita. Ratkaisuun oli päädytty, koska stadioneille ei saa ottaa yleisöä koronavirusrajoitusten takia.

Suoratoistolähetyksen ongelmat eivät tulleet yllätyksenä Ivernessin toimitusjohtajalle Scot Gardinerille.

– Osasin odottaa, että ensimmäisessä ottelussa on synnytystuskia. Emme kuitenkaan ajatelleet, että ongelmana olisi kaljupäinen avustava – mutta nyt ei auta muuta kuin elää ja oppia. Jos aurinko ei olisi paistanut, se ei olisi ollut ongelma, Gardiner totesi torstaina Press and Journal -lehden mukaan.

Toimitusjohtaja ei luvannut, että lähetykset toimisivat jatkossakaan täysin sujuvasti. Hän kuitenkin vakuutti, etteivät kaljut päälaet muodostu enää ongelmaksi.

Ivernessin ja Ayrin mittelö päättyi peribrittiläiseen tapaan 1–1-tasatulokseen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?