Helmarit taisteli arvokkaan voiton kivikovasta Skotlannista EM-karsinnoissa - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Upeaa Helmarit! Suomi taisteli arvokkaan voiton kivikovasta Skotlannista EM-karsinnoissa

Suomi voitti Skotlannin naisten jalkapallon EM-karsinnoissa.

Eveliina Summanen laukoi Helmarien voittomaalin Skotlantia vastaan.­

27.10. 20:12

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue otti tärkeän askeleen kohti vuodelle 2022 siirrettyjä EM-kisoja kaatamalla kotikentällään Töölön jalkapallostadionilla lohkon ykkössuosikin Skotlannin.

Helmarit oli parempi maalein 1–0, maalin iski toisen puoliajan alussa Eveliina Summanen.

Kyseessä oli karsintalohkon kärkiottelu. Viidestä ottelustaan 13 pistettä kerännyt Suomi on lohkon kärjessä ja ottelun vähemmän pelannut Skotlanti yhdeksällä pisteellään toisena.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen. Suomi oli terävä jakson alussa ja lopussa, mutta välissä Skotlannilla oli hieman pidempi hallintajakso. Huippuvaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan juuri ollut, ja tauolle lähdettiin tilanteessa 0–0.

Helmarit aloitti myös toisen puoliajan loistavasti, ja vain muutaman minuutin pelin jälkeen Summanen runttasi kulmapotkun jälkitilanteesta pallon maaliin. Kulmapotkua edelsi Sanni Franssin terävä laukaus, jonka Skotlannin maalivahti Lee Alexander sai vaivoin torjuttua yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Ria Ölingillä oli oiva tilaisuus kasvattaa kotijoukkueen johtoa, mutta pusku lähietäisyydeltä karkasi yli maalin.

Skotlanti sai ottelun loppupuolella luotua kovaa painetta Suomen kenttäpäätyyn, mutta upeasti pelannut maalivahti Tinja-Riikka Korpela pystyi pitämään maalinsa puhtaana rajusti taistelleen puolustuksen avustuksella. Etenkin toppari Natalia Kuikka kunnostautui Helmarien puolustuslinjassa ja pelasi erinomaisen ottelun.

Karsinnat jatkuvat marras- ja joulukuun taitteessa. Helmarien seuraava ottelu on vieraspeli Skotlantia vastaan joulukuun ensimmäisenä päivänä, Skotlanti pelaa muutaman päivän aiemmin vierasottelun Portugalissa.

Karsintojen lohkovoittajat ja kolme parasta lohkokakkosta pääsevät suoraan EM-kisoihin. Loput kuusi lohkokakkosta muodostavat kolme otteluparia, joiden voittajat selviävät kisoihin.

Suomen ja Skotlannin lohkon muut joukkueet ovat Portugali, Kypros ja Albania.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?