Nya Åland: Naisten Suomen cupin voittopokaalissa väärä nimi - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Nya Åland: Nolo munaus paljastui – naisten Suomen cupin voittopokaaliin kaiverrettiin väärän seuran nimi

Vuoden 2020 voittajan kohdalle oli kaiverrettu Åland Unitedin sijaan HJK.

6.10. 18:53

Ahvenanmaalainen Åland United juhli sunnuntaina jalkapallon naisten Suomen cupin voittoa. Joukkue voitti Vantaalla pelatussa loppuottelussa vantaalaisen TiPSin lukemin 2–1.

Joukkue sai käsiinsä voittopokaalin, mutta siihen oli Nya Åland -lehden mukaan lipsahtanut nolo virhe. Vuoden 2020 voittajan kohdalle oli kaiverrettu Åland Unitedin sijaan HJK.

– Menimme Palloliiton yhteyshenkilön luo, ja siellä ei voitu ymmärtää, miten virhe oli tapahtunut, Åland Unitedin urheilutoimenjohtaja Mikael Virta kertoi Ålands Radiossa Nya Ålandin mukaan.

Palloliitosta tarjouduttiin korjaamaan virhe välittömästi, mutta se olisi tarkoittanut sitä, että pokaali olisi pitänyt jättää Helsinkiin. Virta kertoi Åland Radiolle, että virhe pitää nyt korjata myöhemmin.

– Tämä on loistava anekdootti. Tällaisia asioita ei saisi tapahtua. Tämä on kuin unohtaisi laittaa kulmaliput MM-finaalissa kuten tapahtui vuonna 1974. Hauska tarina. Jollain oli huono päivä töissä, Virta kommentoi.

Hän arveli, että pokaalin kaiverruttaja luuli kyseessä olleen miesten Suomen cupin pokaali. Tämä Cup-mestaruus meni HJK:lle.

Åland Unitedin Ode Fulutudilu (kesk.) ja mestaruuspokaali.­

Cup-mestaruus oli Åland Unitedille seurahistorian ensimmäinen. Joukkue taistelee tällä kaudella myös Kansallisen liigan mestaruudesta. Se johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla ottelun vähemmän pelanneeseen TiPSiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?