Jari Litmanen joutui yllättäen poikansa joukkueen valmentajaksi Virossa - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Jari Litmanen joutui yllättäen poikansa joukkueen valmentajaksi Virossa – ”Onneksi paikalta löytyi vanhempi”

Nömme Kaljun juniorijoukkueen valmentaja sairastui ennen ottelua. Jari Litmanen tarjoutui avuksi.

Jari Litmanen valmensi viikonloppuna Virossa.­

28.9. 16:17

Jari Litmanen tarttui hetkellisesti valmennushommiin Virossa. Hänen Bruno-poikansa pelaa tallinnalaisessa Nömme Kaljun juniorijoukkueessa, joka tarvitsi viikonloppuna yllättäen apua ennen ottelua.

Asiasta kertoi virolainen urheilutoimittaja Ott Järvelä Twitterissä.

– Nömme Kaljun U14-joukkue oli tilanteessa, että päävalmentaja oli kipeänä ennen ottelua Pärnu Vaprusia vastaan. Onneksi paikalta löytyi vanhempi korvaamaan hänet. Vanhempi oli Jari Litmanen, Mestarien liigan voittaja vuodelta 1995, joka pelasi Ajaxissa, Barcelonassa ja Liverpoolissa, Järvelä kirjoitti.

Hyvin meni. Nömme Kalju voitti ottelun 3–0, kertoi Viron jalkapalloliitto verkkosivuillaan.

Litmasen osallistuminen ottelutapahtumaan antaa samalla ymmärtää, että hän on parantunut koronaviruksesta. Litmanen kertoi tartunnastaan toukokuussa.

Litmanen, 49, asuu Virossa puolisonsa Ly Jürgensonin kanssa.

Jari Litmanen ja Ly Jürgenson kuvattuna vuosi sitten.­

Parilla on kaksi lasta, 14-vuotias Caro ja 13-vuotias Bruno.

Litmanen on toiminut huippu-uransa jälkeen mm. neuvonantajana Palloliitossa, mutta ei ole osoittanut ainakaan julkisesti kiinnostusta valmentajaksi ryhtymisestä.

Lahden Reippaan kasvatti pelasi urallaan ulkomailla Ajaxin, Barcelonan ja Liverpoolin lisäksi Hansa Rostockissa ja Malmö FF:ssä.

Hän edusti Suomeen palattuaan vielä FC Lahtea 2008–2010 ja HJK:ta 2011. Tämän jälkeen hän on pelannut enää satunnaisesti näytösluonteisia otteluita esimerkiksi Liverpoolin vanhojen legendojen kanssa.

A-maaotteluita pelaajalle kertyi uralla 137 ja näissä maaleja yhteensä 32. Litmanen on kummallakin lukemalla Suomen tilastoykkönen.

Litmanen ei ole missään vaiheessa ilmoittanut virallisesti, että hänen jalkapallouransa on ohi. Hän luottaa brasilialaiseen ajattelutapaan: jalkapallo jatkuu läpi elämän, taso vain muuttuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?