Jalkapalloilijat yrittivät noudattaa turvavälejä pelissä – turpaan tuli 0–37: ”He eivät ymmärtäneet” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Jalkapalloilijat yrittivät noudattaa turvavälejä pelissä – turpaan tuli 0–37: ”He eivät ymmärtäneet”

Saksassa pelattiin erikoinen alasarjaottelu.

Saksalaisessa jalkapallo-ottelussa nähtiin koronafarssi. Kuvituskuva.­

18.9. 21:26

Saksalainen alasarjan jalkapallojoukkue SG Ripdorf/Molzen II kärsi sunnuntaina ruman 0–37-tappion paikallisvastustajaansa SV Holdenstedtiä vastaan.

Tappio oli odotettu, sillä Ripdorf sai jalkeille vain seitsemän pelaaja, ja hekin pyrkivät pitämään kahden metrin turvavälin vastustajan pelaajiin.

Irvokkaaksi farssiksi muotoutunut saaga sai alkunsa, kun Holdenstedtin pelaajat altistuivat koronavirustartunnalle edellisessä ottelustaan.

He olivat tehneen negatiivisen koronatestit, mutta Ripdorfin pelaajat eivät silti tunteneet turvalliseksi pelata, sillä altistumistilanteesta oli kulunut alle kaksi viikkoa.

Ripdorf yritti siirtää peliä, mutta pyyntö evättiin. Luovutusvoittokin olisi maksanut 200 euroa, joten pelaajille ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin pukea peliasut päälle ja hypätä kentälle.

– Kun peli alkoi, yksi pelaajistamme syötti pallon vastustajalle ja joukkueemme vetäytyi sivurajan ulkopuolelle. Holsenstedt teki maalin, mutta erotuomari varoitti kapteeniamme epäurheilijamaisesta käytöksestä, Ripdorfin varapuheenjohtaja Patrick Ristow totesi ESPN:lle.

Pelaajat joutuivat palaamaan rajojen sisäpuolelle, mutta he tyytyivät seisomaan paikoillaan kaksinkamppailuja vältellen, jotta kahden metrin turvaväli säilyisi.

Holdenstedt otti ilon irti passiivisesti puolustaneesta ja piristävän paljon vapaita tiloja jättäneestä vastustajastaan.

Joukkue mätti maaleja keskimäärin lähes joka toisella peliminuutilla.

– Holdenstedtin pelaajat eivät ymmärtäneet. Mutta emme halunneet riskeerata kenenkään terveyttä, Ristow jatkoi.

Holdenstedtin päävalmentaja Florian Schierwate ei puolestaan kokenut pelin siirtämistä tarpeelliseksi. Hänen mukaansa kukaan joukkueen pelaajista ei ollut kontaktissa tartunnan saaneen henkilön kanssa edellisessä ottelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?