Vakio: Leeds ottaa avausvoittonsa Valioliigan nousijoiden mittelössä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Vakio: Leeds ottaa avausvoittonsa Valioliigan nousijoiden mittelössä

Kotijoukkueet ovat vahvoilla viikon vakiokierroksella. Vain Watford ja Millwall lähtevät suosikkeina vierasotteluihinsa.

16.9. 10:57

1 Arsenal–West Ham (1)

Valioliiga: Arsenal avasi kautensa vakuuttavalla 3–0-voitolla Fulhamin vieraana. Samaa ei voi sanoa West Hamin avausottelusta, jonka Hammers hävisi kotonaan Newcastlelle 0–2. Niukka tappio oli myös pelitapahtumiin nähden ansaittu. Tasoero on takaisin kuuden parhaan joukkoon pyrkivän Arsenalin eduksi tuntuva. Noin 65 prosentin todennäköisyydellä toteutuva kotivoitto varmaksi.

2 Manchester U–Crystal P (1)

Valioliiga: Manchester United lähtee kauteen neljänneksi parhaaksi rankattuna. Edelliskauden päätös niin ennen kuin jälkeenkin koronatauon sujui vakuuttavasti. Crystal Palace avasi kautensa 1–0-kotivoitolla Southamptonia vastaan tasaisista pelitapahtumista huolimatta. United on kaikilla osa-alueilla edellä ja useamman luokan laadukkaampi kokonaisuus. Kotivoitto toteutuu lähes 80 prosentin todennäköisyydellä ja kuuluu kierroksen runkomerkkeihin.

3 Leeds U–Fulham (1)

Valioliiga: Leeds pääsi avausottelussaan lähelle pisteitä Liverpoolin vieraana, mutta hävisi ottelun lopulta 3–4. Pelillisesti Leeds ei ottelusta pisteitä olisi ansainnutkaan, vaikka peli oli tasan aina loppuhetkille asti. Fulhamin otteet jäivät vaisuksi sen kärsiessä avausottelussaan 0–3-tappion kotona Arsenalia vastaan. Leeds on sarjanousijoista selvästi laadukkaampi ja ansaitsee kotiottelussaan noin 60 prosentin suosikkiaseman.

4 Norwich C–Preston (1)

Championship: Norwich aloitti kautensa 1–0-vierasvoitolla Huddersfieldistä. Norwichin peliesitys oli linjassa odotusten kanssa ja voitto myös pelillisesti ansaittu. Preston hävisi kotonaan Swansealle 0–1. Tasapeli olisi ollut tarkempi kuvaus niukasti maalipaikkoja sisältäneestä kohtaamisesta. Norwich ansaitsee kotonaan hieman alle 60 prosentin suosikkiaseman.

5 Swansea–Birmingham (1)

Championship: Swansea avasi kautensa 1–0-voitolla Prestonin vieraana. Birmingham onnistui ottamaan avauskierroksella täydet pisteet Brentfordilta 1–0-voitollaan. Pitkä voitoton jakso tuli päätökseen, vaikka Birmingham oli ottelussa pelillisesti vastaantulijana. Birminghamin otteet eivät voitosta huolimatta vakuuttaneet. Swansea ansaitsee kotonaan noin kerran kahdesta toteutuvan suosikkiaseman.

6 Middlesbrough–Bournemouth (12)

Championship: Boro joutui taipumaan Watfordin vieraana 0–1-tappioon. Pistejako olisi kuvannut tasaisia pelitapahtumia paremmin. Bournemouth avasi kautensa 3–2-voitolla isännöidessään Blackburnia. Niukka voitto oli myös pelitapahtumiin nähden ansaittu. Vieraita on syytä arvostaa hieman korkeammalle. Todennäköisyyskenttä jakautuu joukkueiden välille tasaisesti.

7 Brentford–Huddersfield (1)

Championship: Brentford jäi ilman palkintoa kärsittyään 0–1-tappion Birminghamin vieraana selvästä pelitapahtumien hallinnasta huolimatta. Huddersfield hävisi kotonana ansaitusti Norwichille 0–1. Brentfordin kausi alkoi epäonnisesti, mutta joukkue kuuluu sarjan laadukkaimpiin joukkueisiin. Vieraiden avauskierroksen otteet eivät vakuuttaneet. Hieman yli 60 prosentin todennäköisyydellä toteutuva kotivoitto varmaksi.

8 Sheffield W–Watford (X2)

Championship: Sheffield yllätti Cardiffin vieraissa 2–0. Ottelu oli pelitapahtumien valossa tasainen kohtaaminen, eikä Sheffieldin voittoa voi pitää täysin ansaittuna. Watford nappasi täydet pisteet 1–0-kotivoitollaan Boroa vastaan, mutta myös tässä kohtaamisessa pistejako olisi kuvannut pelitapahtumia kotivoittoa paremmin. Watford on joukkueista laadukkaampi ja ansaitsee vieraissakin noin 45 prosentin suosikkiaseman.

9 Reading FC–Barnsley (12)

Championship: Reading avasi kautensa vakuuttavasti, kun vierasottelu Derbyä vastaan voitettiin 2–0. Reading oli myös maalipaikkojen valossa voittoon oikeuttavalla tavalla parempi. Barnsley joutui taipumaan kotonaan Lutonille 0–1, vaikkei joukkueiden välillä maalipaikkojen valossa merkittävää eroa ollutkaan. Readingiä voi pitää niukasti laadukkaampana joukkueena. Kotivoitto toteutuu noin 45 prosentin todennäköisyydellä.

10 Blackburn–Wycombe (1)

Championship: Blackburn joutui tyytymään 2–3-tappioon Bournemouthin vieraana. Wycombe kärsi sarjanousijoiden välisessä kohtaamisessa Rotherhamia vastaan 0–1-tappion. Wycombe loi ottelun parhaat maalipaikat ja oli epäonninen menettäessään pisteet lisäajalla. Blackburn on joukkueista noin kaksi luokkaa laadukkaampi ja ansaitsee ottelussa noin 60 prosentin suosikkiaseman.

11 Rotherham–Millwall (X2)

Championship: Rotherham oli onnekas otettuaan lisäajan maalillaan 1–0-voiton Wycomben vieraana. Millwall tasasi pisteet kotonaan Stoken kanssa maalittomana päättyneessä ottelussa, jonka lopputulos kuvaa melko hyvin tasaisia pelitapahtumia. Millwall on siinä määrin laadukkaampi, että marginaalinen vierassuosikkiasema on perusteltu.

12 Luton–Derby (12)

Championship: Luton avasi kautensa 1–0-voitolla Barnsleyn vieraana vaikkei täysin ansainnutkaan pelillisesti voittoaan. Derby kärsi tylyn 0–2-tappion kotonaan Readingia vastaan ja oli myös pelitapahtumien valossa selvästi heikompi osapuoli. Perustasossa luokkaero menee vieraiden hyväksi, mutta Luton on nostanut tasoaan. Ottelun todennäköisyyskenttä jakautuu joukkueiden välillä tasaisesti.

13 Oxford U–Sunderland (12)

Ykkösliiga: Oxford hävisi avausottelunsa Lincolnin vieraana 0–2. Ottelu oli pelitapahtumiltaan loppulukemiaan tasaväkisempi. Sunderland tasasi kotonaan pisteet Roversin kanssa 1–1, vaikka hallitsi pelitapahtumia selvään voittoon oikeuttavalla tavalla. Kumpikin lukeutuu Ykkösliigan kärkijoukkueisin. Vieraat ovat perustasoltaan hieman edellä, mutta otteluun lähdetään varsin tasaisista lähtökohdista. Isännille suodaan vain marginaalinen suosikkiasema.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?