Venäjän maajoukkueen entinen kapteeni Roman Shirokov riehaantui amatööriturnauksessa – pahoinpiteli erotuomarin - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Entinen maajoukkuekapteeni pahoinpiteli erotuomarin – järjetön hyökkäys tallentui videolle: ”Teolle ei ole yhtäkään tekosyytä”

Moskovassa järjestetyssä jalkapalloturnauksessa nähtiin vakava välikohtaus.

Venäjän ex-maajoukkuekapteeni Roman Shirokov heilui nyrkkeineen amatööriliigan ottelussa.­

12.8. 7:06

Moskovassa järjestetyssä jalkapallon amatööriturnauksessa nähtiin hurja episodi, kun Venäjän entinen maajoukkuepelaaja Roman Shirokov kävi erotuomari Nikita Danchenkon kimppuun ja pahoinpiteli hänet.

Venäjän maajoukkueen kapteeninakin urallaan toiminut Shirokov tulistui, kun erotuomari ei tuominnut hänen kaatamisestaan rangaistuspotkua. Ilmeisesti Shirokov antoi tuomarille melko rajua palautetta, sillä Danchenko nosti 39-vuotiaalle ex-maajoukkuetähdelle punaisen kortin.

Punaisesta kortista Shirokov raivostui entisestään – ensin nyrkinisku tyrmäsi tuomarin ja sen jälkeen Shirokov ehti vielä potkaista maassa makaavaa Danchenkoa ennen kuin muut pelaajat keskeyttivät toiminnan.

Tunnettu venäläinen urheilutoimittaja Artur Petrosjan twiittasi alla näkyvän videon tapahtuneesta.

Venäläissivusto Sport-Express kirjoittaa, että Danchenko tarvitsi lääkärihoitoa tilanteen jälkeen.

– Kyseistä turnausta ei järjestetä Moskovan tai Venäjän jalkapalloliiton alaisuudessa, eikä Roman Shirokovilla ole mitään tekemistä näiden organisaatioiden kanssa. Siksi emme voi antaa hänelle sanktiota. Menettelyn täytyy tapahtua oikeudessa. Me annamme kaiken mahdollisen tuen erotuomari Danchenkolle, totesi Venäjän jalkapalloliiton edustaja Sergei Anokhin.

Toimittaja Petrosjan jakoi Twitterissä myös kuvan erotuomari Danchenkosta.

– Erotuomari Danchenko aikoo mennä poliisin puheille, mutta hän pelkää uransa olevan ohi, koska ”Shirokovilla on paljon kontakteja”, Petrosjan kirjoitti.

– En ole vielä valmis kommentoimaan tapahtunutta. Olen kunnossa, jään henkiin, oli erotuomari pystynyt toteamaan Sport-Expressille tapahtuneen jälkeen.

Sport-Expressin mukaan Danchenko julkaisi myöhemmin yöllä Instagramissa kuulumisiaan. Videolla hän oli kertonut viettäneensä sairaalassa noin neljä ja puoli tuntia. Danchenko sanoi, että hänen haavansa vaativat runsaasti tikkejä, mutta muuten hän selvisi ilman suurempia vammoja.

Shirokov pelasi Venäjän maajoukkueessa vuosina 2008–2016 yhteensä 57 ottelua. Seurajoukkuetasolla keskikenttäpelaaja edusti muun muassa Pietarin Zenitiä ja Moskovan Spartakia.

Vuonna 2008 Itävallassa ja Sveitsissä järjestetyissä EM-kisoissa Shirokovin edustama Venäjän joukkue eteni välieriin asti.

Pietarin Zenitin valkopaitainen Roman Shirokov väänsi pallosta Liverpoolin kipparia Steven Gerrardia (oik.) vastaan Eurooppa-liigan ottelussa talvella 2013.­

Pahoinpitelyyn johtaneessa turnauksessa Shirokov edusti Match TV -nimistä joukkuetta. Joukkueessa pelannut tv-kommentaattori Dmitry Shnyakin kertoi järkyttyneensä entisen supertähden tempauksesta.

– Shirokovin teolle ei ole yhtäkään tekosyytä. Se oli painajainen, joka halvaannutti kaikki kentällä olleet hetkeksi. Tällaista ei saisi tapahtua urheilussa tai elämässä ylipäätään – riippumatta osallistujien tasosta, asemasta, pelin tunnetilasta tai tuomareiden työn laadusta. Se oli hyökkäys, jota on mahdotonta hyväksyä, Shnyakin vuodatti sosiaalisessa mediassa Sport-Expressin mukaan.

Vielä ei ole tiedossa, saako Match TV -joukkue jatkaa turnauksessa, mutta ainakin Shirokov on hyllytetty lopuista peleistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?