Suomalaisvalmentaja sai potkut harvinaisen tylysti – rahoittaja ryntäsi katsomosta kentälle heti ottelun päätyttyä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Suomalaisvalmentaja sai potkut harvinaisen tylysti – rahoittaja ryntäsi katsomosta kentälle heti ottelun päätyttyä

KPV:n valmentaja Jani Uotinen oli viimeinen, joka sai tietää kohtalostaan.

Jani Uotinen kuvattuna viime elokuussa.­

6.8. 11:42

Kokkolan Pallo-Veikot antoi lauantaina potkut päävalmentajalleen Jani Uotiselle. Uotinen sai lähteä sen jälkeen, kun KPV hävisi Pohjanmaan paikallisottelun Vaasan Palloseuralle tylysti 1–4.

Ykkösen nousijasuosikkeihin kuuluva KPV aloitti kauden tuloksellisesti keskinkertaisesti, joten seuran rahoittaja Matti Laitinen päätti toimia. Kuitenkin tapa, jolla Laitinen antoi Uotiselle lähtöpassit hakee suomalaisessa joukkueurheilussa vertaistaan.

Laitinen seurasi Vaasassa pelattua ottelua katsomossa. llta-Sanomien useista eri lähteistä saaman tiedon mukaan tappiosta kimmastunut Laitinen hyökkäsi välittömästi loppuvihellyksen jälkeen katsomosta kentälle ja antoi Uotiselle potkut sillä paikalla. Valmentaja ja joukkue eivät olleet edes ehtineet pukukoppikäytävälle saakka, kun lapikas heilahti.

Silminnäkijöiden mukaan kohtalostaan tyrmistynyt Uotinen sai vielä käydä jättämässä jäähyväiset joukkueelle ja osallistui normaaliin tapaan lehdistötilaisuuteen.

Ex-valmentaja matkasi Vaasasta takaisin Kokkolaan joukkueen bussissa, sen jälkeen osapuolten tiet erosivat.

KPV tiedotti Uotisen korvaajasta maanantaina. Jalkapallopersoona Miika Juntunen on seuran uusi päävalmentaja, ja ratkaisu on aiheuttanut paljon kuohuntaa seuran sisällä ja myös sen junioripuolella.

Juntunen seurasi KPV:n VPS-ottelua paikan päällä. Ilta-Sanomat tavoitti Laitisen, mutta hän ei halunnut kommentoida Uotisen potkuja tai Juntusen palkkaamista saatikka sitä, seurasivatko miehet VPS-ottelua yhdessä Vaasassa.

Kokkolalaisseuran sisältä kantautuneiden tietojen mukaan Uotisen kohtalo oli sinetöity jo hyvissä ajoin ennen VPS-peliä, mutta valmentaja pidettiin asiasta autuaan tietämättömänä. VPS:n voittaminenkaan olisi tuskin pelastanut Uotista.

IS tavoitti Juntusen, joka kertoi olleensa vanhaan tuttavaansa Laitiseen yhteydessä ensimmäisen kerran noin viikkoa ennen Uotiselle kohtalokasta VPS-ottelua. Juntunen kuitenkin painottaa, ettei ollut Laitisen seurassa pelissä tai neuvotellut valmentajapestistä ennen kollegan lähtöpasseja.

– Olin ottelussa yksityishenkilönä. Laitisen kanssa soittelin, koska hän on vanha tuttuni. Kai me saamme puhelimessa keskustella? Juntunen taustoittaa.

  – Minun tapani on aina ollut tehdä paljon töitä. Minulla oli neuvottelut käynnissä yhden toisenkin seuran kuin KPV:n kanssa. Olin seuraamassa VPS-ottelua katsomossa, miten KPV pelaa siltä varalta, jos jotain tapahtuu. Ei mistään puhuttu etukäteen. Mutta näkihän sen peliesityksestä, että jotain on KPV:ssä vialla. Valmentaja sai potkut kolme minuuttia ottelun jälkeen, Juntunen päivittelee.

  Pelaajana kolme Suomen mestaruutta voittanut Juntunen, 55, aloitti aikansa Kokkolassa tyrmäävästi. Sarjajumbo SJK Akatemia sai ronskin pöllytyksen Kokkolassa, 4–0.

  – Tein VPS-ottelussa havaintoja, joita pystyin sitten heti hyödyntämään, koska olin tehnyt taustatyöni. Aikaa ei ollut paljon, kun palkkaamiseni jälkeen minulla oli vain yksi päivä tehdä muutoksia ennen ottelua. Tulos näkyy, mutta töitä on paljon edessä.

   KPV nousi voittonsa ansiosta Ykkösessä seitsemänneksi. Seura tavoittelee nousua Veikkausliigaan.

   Tuoreessa Pallokerhon jaksossa keskusteltiin Juntusen palkkaamisesta. Kuuntele jakso alta:

   Osion tuoreimmat

   Luitko jo nämä?