Jack Charlton on kuollut 85-vuotiaana. - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Brittiläinen jalkapallolegenda Jack Charlton on kuollut

Vuonna 1966 Englannin ainoaa jalkapallon maailmanmestaruutta voittamassa ollut Jack Charlton on kuollut 85-vuotiaana.

Jack Charlton kuvattuna maalivahti Gordon Banksin hautajaisissa maaliskuussa 2019.­

11.7.2020 11:47

Brittiläisen jalkapallon legenda Jack Charlton on kuollut. Muun muassa BBC kertoo Charltonin perheen tiedottaneen jalkapalloilijan kuolemasta lauantaina.

– Jack kuoli rauhallisesti perjantaina 10. heinäkuuta 85 vuoden iässä. Hän oli kotonaan Northumberlandissa perheensä ympäröimänä, perhe kertoi tiedotteessa.

Charltonilla diagnosoitiin viime vuonna imusolmukesyöpä. Hänellä oli todettu myös dementia.

Äärimmäisen suosittu Charlton juhli veljensä Bobbyn rinnalla Englannin ainoaa jalkapallon maailmanmestaruutta kesällä 1966.

– Emme voi sanoin kuvailla kuinka ylpeitä olemme hänen erikoislaatuisesta elämästään ja ilosta, jota hän toi niin monille ihmisille ympäri maailman. Hän oli perinpohjaisen rehellinen, kiltti, hauska ja aito mies, jolla oli aina aikaa ihmisille, Charltonin perhe kirjoitti.

Charlton edusti läpi seurajoukkueuransa Leedsiä, jonka riveissä hän pelasi ennätykselliset 762 kilpailullista ottelua.

Valmentajana Charlton muistetaan erityisesti Pohjois-Irlannin penkin päästä. Hän johdatti Pohjois-Irlannin vuoden 1990 MM-kisoissa aina puolivälieriin saakka.

– Hänen poismenonsa jättää valtavan reiän meidän kaikkien elämäämme, mutta olemme kiitollisia kaikista iloisista muistoista, perhe totesi tiedotteessaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?