Helsinki Cup täytti kentät ilosta - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Kentät täyttyivät ilosta: Helsinki Cup täydessä vauhdissa – ”Hymynaamoja ja tyytyväisiä perheitä”

Jalkapallojuniorit ottavat mittaa toisistaan perinteisessä Helsinki Cupissa.

Julkaistu: 7.7. 13:44

Töölön pallokentillä on riittänyt paljon iloisia kasvoja Helsinki Cupissa.

– Hyvin meni! hehkuttivat 2009-syntyneet Puotinkylän Valtin pojat maanantaina, kun joukkueen toinen ottelu Helsinki Cupin avauspäivänä oli ohi.

Valtti päihitti Töölön Pallokentän tekonurmella pelatussa ottelussa espoolaisen FC Kasiysin lukemin 2-1.

– Ensimmäisessä pelissä eka puoliaika meni hyvin, mutta toka ei, pojat kertovat.

Turnauksen avausottelussaan Valtti olikin kärsinyt 1–4-tappion FC Viikingeille.

Itähelsinkiläisen joukkueen 10–11-vuotiaat eivät myönnä jännittäneensä, pystytäänkö Helsinki Cupia järjestämään lainkaan tänä vuonna koronaviruksen vuoksi. Nyt hymy on kuitenkin herkässä, kun perinteikäs ja kansainvälisessäkin mittakaavassa todella tunnettu turnaus on käynnistynyt.

– Ennen juhannusta meidän piti osallistua Ahvenanmaalla Alandia Cupiin, mutta se peruttiin, kertovat Valtin valmentajat Topi Katajala sekä Nito Pascual.

Puotinkylän Valtin pelaajat sekä valmentajat Topi Katajala (ylhäällä vasen) ja Nito Pascual olivat ensimmäisen päivän antiin tyytyväisiä.

Moni juniori Valtin 2009-syntyneiden joukkueesta on Helsinki Cupissa mukana jo neljättä kertaa. Tiistaina Valtti kohtaa ainoassa ottelussaan porvoolaisen FC Futuran. Keskiviikkona joukkue pelaa kaksi viimeistä alkulohkon otteluaan.

– Tavoite on jatkopeleihin pääsy, pelaajat ilmoittavat painokkaasti.

Suomen suurin ja normaalina kesänä Euroopan suurimpiin kuuluva jalkapalloturnaus käynnistyi maanantaina poikkeusoloissa.

– Totta kai tosi poikkeuksellinen tilanne. Jouduttiin tekemään erilaisia vaihtoehtoja turnauksen varalle. Päätettiin, että kansainväliset joukkueet jäävät pois ja Uudenmaan ulkopuoliset joukkueet pystyivät perumaan ilmoittautumisensa veloituksetta, kertoo Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne.

– Ilman hyvää suunnittelua ja varautumista ei olisi saatu tätä aikaiseksi. Suunnitelmat olivat jo pitkällä siinä vaiheessa, kun toukokuun lopussa saatiin tieto, että turnaus pystytään järjestämään.

Poikkeusjärjestelyistä muistuttivat etenkin kenttien läheisyyteen lisätyt kyltit.

Tänä vuonna turnaus onkin hyvin Uusimaa-painotteinen. Epävarmassa tilanteessa useat joukkueet käyttivät hyväkseen mahdollisuuden perua ilmoittautuminen ilman kuluja. Sen sijaan Uudenmaan alueelta joukkueita ilmoittautui jopa poikkeuksellisen paljon.

Kaiken kaikkiaan Helsinki Cupin kentillä nähdään yhteensä noin 16 000 junioria. Joukkueita mukana on 1 113, joista 913 on poikajoukkueita ja 200 tyttöjoukkueita. Tyttöjoukkueita turnaukseen saapui poikkeustilanteesta huolimatta ennätysmäärä.

– Meille pääasia on, että turnaus saadaan vietyä läpi vaikkakin poikkeusoloissa. Pystytään liikuttamaan lapsia ja näkemään sitä riemua, Kavanne sanoo.

– Kun tänään kiertelin kentillä, olin kyllä todella iloinen nähdessäni niitä hymynaamoja sekä tyytyväisiä perheitä. Yhteisöllisyys ja se, että pääsee pelaamaan, ovat kuitenkin ne tärkeimmät asiat, Kavanne iloitsi maanantai-iltana turnauksen avauspäivän päätteeksi.

Kulps (valkoisissa) ja RaKe kohtasivat maanantaina Pallokentän nurmella.

Töölön Pallokentän luonnonnurmella puolestaan nähtiin maanantain viimeisenä otteluna valkopaitaisen Kulosaaren Palloseuran (Kulps) ja nurmijärveläisen Rajamäen Kehityksen (RaKe) välinen vauhdikas kamppailu.

Kulps kärsi kyseisessä 2008-syntyneiden ottelussa 0–3-tappion, mutta nämäkään hymynaamat eivät turhia synkistelleet. Joukkueeseen kuuluvat Eero Koivumaa, Jali Skriko, Eero Erkinheimo ja Kuura Körkkölä ovat toimittajan paikallaolosta innoissaan.

– Mutta ekasta pelistä ei edes puhuta! Siinä hävittiin FC Hongalle, Kulps:n pojat huudahtavat.

Pojat linjaavat yksimielisesti, että tiistaina tavoite on avata turnauksen voittotili.

Kulps-pelaajia ei ensimmäisen päivän tappiot FC Honkaa ja Rakea vastaan lannistaneet.

Valmennusporras kertoo, että Kulps on pieni kortteliseura, jossa pelaajat tulevat hyvin pieneltä maantieteelliseltä alueelta. Harrastejoukkueessa kesälomien aikaan saattaa välillä olla pientä pulaa pelaajista, mutta Helsinki Cupiin kaikki haluavat mukaan.

– Tämä on harrastejoukkueelle perinne. Helsinki Cup kiinnostaa yhä. Turnauksen yllä on sellainen positiivinen sädekehä, Kulps-valmennus kehuu.

FC Viikingit (punaisessa) ja Valtti/JML kohtasivat Töölössä ”Saharan” kentällä 17-vuotiaiden poikien sarjassa. Valtti voitti tiukan ottelun 0–1.

2008-syntyneiden poikien ottelussa espoolainen FC Honka (keltamustissa) onnistui päihittämään kirkkonummelaisen FC WILDin.

Helsinki Cup 6.–11.7.2020

Turnaus järjestetään 45:nnen kerran.

Tänä vuonna turnaukseen osallistuu noin 16 000 pelaajaa.

Joukkueita on ilmoittautunut mukaan 1 113, joista 913 on poikajoukkueita ja 200 tyttöjoukkueita.

Turnausta pelataan 15 eri kenttäalueella.

Turnauksessa on 35 sarjaa – sekä harraste- että kilpasarjoja.

Tänä vuonna turnaukseen osallistuu vain kotimaisia joukkueita. Massatapahtumat, kuten avajaiset ja kisadisco, jäävät pois ohjelmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?