Kuolleena löydetyn Miikka Leinosen joukkue muisti pelaajaansa koskettavalla eleellä – ”Leiskakin olisi halunnut, että elämä jatkuu” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Kuolleen Miikka Leinosen joukkueet kunnioittivat pelaajaansa koskettavalla eleellä – ”Leiskakin olisi halunnut, että elämä jatkuu”

Miikka Leinosen kuolema järkytti talvella suomalaisia laajasti. Leinosen muistoa kunnioitettiin sunnuntaina Kauniaisissa.

Julkaistu: 6.7. 6:02

Kauniaisissa pelattiin sunnuntai-iltana jalkapalloilija Miikka Leinosen muistolle.

Lippu oli puolitangossa sunnuntaina Kauniaisten keskuskentällä. Kakkosen lohko B:n jalkapallo-ottelu Grankulla IFK:n ja FC Espoon välillä omistettiin helmikuussa kuolleen Miikka Leinosen muistoksi.

20-vuotiaana kuollut Leinonen edusti viime kaudella FC Espoota, täksi kaudeksi hän siirtyi Kauniaisiin.

– Omistamme tämän kauden Leiskalle, Grankulla IFK:n pelaaja ja manageri Petter Meyer sanoi ennen ottelua pitämässään puheessa.

Pelaajat olivat molempien joukkueiden esittämien muistosanojen aikaan ryhmittäytyneet keskiympyrään.

Katseet maahan painettuina surunauhoihin sonnustautuneet pelaajat muistelivat joukkuetoveriaan.

Hiljaisen hetken aikana kuului vain tuulen huminaa.

Harvinaisen täydessä (316 maksanutta katsojaa) katsomossa moni pyyhki silmäkulmiaan.

Leinosen kuolema järkytti talvella suomalaisia laajasti.

Ensin uutisoitiin hänen katoamisestaan. Sekä jalkapalloväki että Leinosen opiskelijakaverit Aalto-yliopistossa organisoivat vapaaehtoisia etsintöjä sen jälkeen, kun tämä oli teekkarijuhlien jälkeen kadonnut. Hänet oli nähty viimeksi poistumassa linja-autosta Helsingin Töölössä.

Viikkoa myöhemmin tuli suruviesti: Leinonen löytyi kuolleena Helsingin Humallahdesta, Rajasaaren edustalta, Töölön kupeesta.

– Se oli tietysti iso järkytys koko joukkueelle. Meni monta viikkoa, että Leiska oli mielessä koko ajan, Petter Meyer kommentoi IS:lle.

– Ajattelimme hänen läheisiään, heidän suruaan.

Helsingin Humallahden venekerhon läheisyydessä sytytettiin helmikuussa kynttilöitä Miikka Leinosen muistoksi.

Joukkueessa asiasta keskusteltiin, ja tarvitseville järjestettiin kriisiapua.

– Jäi kuitenkin tunne, että Leiskakin olisi halunnut, että elämä jatkuu.

Kauden aloitus – ja muisto-ottelu – siirtyivät heinäkuuhun saakka koronaviruksen takia.

Oli selvää, että Leinosta kunnioitetaan nimenomaan FC Espoota vastaan pelattavassa ottelussa. Olihan Leinonen yksi kolmesta pelaajasta, jotka valmentaja Jari Europaeus toi mukanaan siirtyessään Espoosta Kauniaisten jalkapalloylpeyden penkin taakse.

 Ajattelimme hänen läheisiään, heidän suruaan.

Petter Meyer sanoo, että Leinonen ehti ottaa hyvin paikkansa Grankulla IFK:n joukkueessa, vaikka kuului kokoonpanoon vain viiden viikon talviharjoittelujakson ajan.

– Hän oli joukkuepelaaja henkeen ja vereen. Otti kaikki muut huomioon eikä tehnyt itsestään numeroa, Meyer kuvailee.

Meyer, 35, itse on Granin pelaajalegenda. Paria Veikkausliigassa pelaamaansa kautta lukuun ottamatta Meyer on edustanut synnyinkaupunkinsa vihreäpaitoja vuodesta 2002.

Kun hän pelaamisen ohella hoitaa nykyisin myös managerin hommia, hän tuli lyhyessä ajassa tutustuneeksi Leinoseen melko hyvin.

– Hän kulki minun kyydissäni, kun menimme peleihin. Tuli juteltua. Leiska oli lämmin ja tunnollinen ihminen, kaikin puolin.

Itse ottelussa Grankulla IFK voitti FC Espoon 2–1. Vaikka vaisusti alkaneella tynkäkaudella sarjapisteet ovat kauniaislaisille tärkeitä, pelissä oli sunnuntaina paljon enemmän.

– Olen kiitollinen kaikille ihmisille, jotka tulivat muistamaan Leiskaa, Meyer sanoo.

Grankulla IFK:n (vihreät paidat) ja FC Espoon pelaajat olivat molempien joukkueiden esittämien muistosanojen aikaan ryhmittäytyneet keskiympyrään.

Miikka Leinonen kulkee joukkueen mukana muistoissa – ja koko kauden ajan myös peliasussa.

– Hänen nimensä on kirjailtu jokaisen pelipaitaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?