Jättiskandaali pakotti keskeyttämään jalkapallosarjan – viisi armenialaisjoukkuetta jäi kiinni sopupeleistä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

12–0, 0–12, 1–8, 9–2... Jättiskandaali futissarjassa – viisi joukkuetta kärähti sopupeleistä

Armenialaista jalkapalloa ravisuttaa sopupeliskandaali.

Julkaistu: 5.7. 12:30

Armenialaista jalkapalloa horjuttaa valtava sopupeliskandaali.

Armenian jalkapalloliitto FFA keskeytti maan toiseksi korkeimman sarjatason kauden, kun sarjassa paljastui massiivinen sopupelivyyhti.

Reutersin mukaan liitto hylkäsi viisi Armenian 1. divisioonassa pelannutta joukkuetta saatuaan vastaansanomattomia todisteita, jotka kertovat useista sopupelitapauksista sarjan otteluissa.

Noin 45 ihmistä on saanut elinikäisen kilpailukiellon. Joukkoon kuuluu seurojen omistajia, valmentajia ja pelaajia, FFA kertoo tiedotteessaan Reutersin mukaan.

Yksi hylätyistä joukkueista on Lokomotiv Jerevan, jonka viimeaikaisten otteluiden lopputuloksia ovat muun muassa 12–0, 0–12, 1–8, 9–2, 0–7, 0–8 ja 8–2.

Reutersin mukaan paikalliset mediat ovat raportoineet sopupeleistä ja korruptiosta runsaasti viime vuosien aikana.

– Päätökset tehtiin, kun FFA sai haltuunsa vastaansanomattomia todisteita kansainvälisistä organisaatiolta ja viranomaisilta. Saamamme todisteet annetaan armenialaisten viranomaistahojen haltuun, FFA:n puheenjohtaja Armen Melikbekian sanoi tiedotteessa.

Melikbekian valittiin FFA:n johtoon viime vuoden joulukuussa.

– Tavoitteenamme on päästä eroon korruptiosta ja sopupeleistä armenialaisessa jalkapallossa. Prosessi ei ole vielä lopussa. FFA:n luoma asiantuntijaryhmä jatkaa työtään kaikkien mahdollisesti epäsuotuisten tapahtumien löytämiseksi, Melikbekian lupasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?