Maalivahtilegenda Thomas Ravelli koronakriisin vuoksi talousongelmissa – ”Meillä on ongelmia” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Maalivahtilegenda ajautui talous­vaikeuksiin koronakriisin vuoksi – ”Meillä on ollut ongelmia...”

Thomas Ravelli muistetaan erityisesti urotöistään maajoukkueessa. Sitten bisnesmaailmaan siirtyneen maalivahtilegenan yritys on nyt koronakriisin myötä talousvaikeuksissa.

Julkaistu: 1.7. 13:10

Ruotsin sensiaatiomaisesti jalkapallon MM-pronssille vuonna 1994 torjuneen Thomas Ravellin bisnekset ovat ajautuneet koronarajoitusten vuoksi vaikeuksiin.

Ruotsalainen maalivahtilegenda Thomas Ravelli, 60, kertoo Expressenille, kuinka korona-aika on saanut hänen bisneksensä sukeltamaan. Ravelli on kunnostautunut jalkapallouransa jälkeen bisnesmaailmassa ja toiminut osakkaana yrityksessä, joka kauppaa vaatteita Ravellin sukunimeä hyödyntäen. Nyt koronaviruksesta johtuneet rajoitukset ovat saaneet yrityksen myynnin takkuamaan.

– Meillä on ollut ongelmia. Joukkueet eivät matkaa turnauksiin ja koululuokat eivät lähde retkille. Myyntimme on laskenut, mutta verkkokaupalla olemme saaneet paikattua tilannetta, Ravelli sanoo.

Thomas Ravellin vaatebrändi aloitti myymällä treenivaatteita urheiluseuroille ja koululuokille, jotka kauppasivat tuotteita provisiopalkalla eteenpäin.

Sittemmin miljoonaliikevaihtoon yltänyt yritys on laajentanut tuotevalikoimaansa muun muassa alusvaatteisiin ja kodintekstiileihin. Ravellin rooli yrityksessä on markkinointipuolella ja pääosin edustustehtävissä.

Thomas Ravelli pelasi urallaan maalivahtina Ruotsin lisäksi myös Yhdysvalloissa. Kuvassa hän esittelee uuden seuransa Tampa Bay Mutinyn pelipaitaa vuonna 1997.

Ravellin yritys pyrkii muuttamaan kurssinsa lanseeraamalla syksyllä kokonaan uuden tuotebrändin. Ensin hän aikoo kuitenkin nauttia kesästä.

– En kuitenkaan stressaa. Aion nauttia kesästä, ainoastaan ulkomaanreissut jäävät nyt tekemättä. Syksyllä laitamme rattaat pyörimään ja lanseeraamme pesuainebrändin nimeltä Ocean, joka käyttää ainoastaan ruotsalaisia raaka-aineita, maalivahtilegenda kertoo.

Monet suomalaiset jalkapallon ystävät muistavat Thomas Ravellin erityisesti Yhdysvaltojen vuoden 1994 MM-kisoista, joissa ruotsalaismaalivahti torjui joukkueensa sensaatiomaisesti pronssille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?