Kajaanissa tapahtui kauhea loukkaantuminen: ”Voimia Johan!” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Kajaanissa tapahtui kauhea loukkaantuminen futisottelussa – paikalle piti hälyttää ambulanssi: ”Voimia Johan!”

Johan Brunell loukkaantui vakavasti kauden avausottelussaan.

Julkaistu: 29.6. 11:31, Päivitetty 29.6. 12:40

Johan Brunellin oikean jalan sääri- ja pohjeluut katkesivat FF Jaron kauden ensimmäisessä ottelussa.

AC Kajaanin ja FF Jaron välillä lauantai-iltana pelatussa Ykkösen avauskierroksen ottelussa tapahtui vakava loukkaantuminen.

Toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia, kun Kajaanin 23-vuotias kamerunilainen Jules Yves Samnda taklasi rangaistusalueella vieraiden Johan Brunellia ulosajon ja rangaistuspotkun arvoisesti.

Brunell, 29, loukkasi tilanteessa itsensä niin pahasti, että kentälle tarvittiin ambulanssi.

Ottelu oli pakko keskeyttää yli 20 minuutiksi, kun jalkansa satuttanutta Brunellia hoidettiin kentällä. Hänen oikean jalkansa pohje- ja sääriluut murtuivat.

– Hänet operoitiin myöhemmin Vaasan sairaalassa. Ennusteen mukaan leikkaus onnistui, FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko sanoi maanantaina puhelimitse.

Käckon mielestä Samndan taklaus Brunelliin oli törkeä.

– Hän sai pallon 16 metrin rajan kohdalla ja oli ampumassa pallon kohti maalia. Vastustaja tuli tilanteeseen suoraan molemmat jalkapohjat edellä. Vastustajan kroppa ei ollut ns. kontrollissa. Ihmettelen suuresti, jos tästä ei tule seurauksia.

Käcko oli erittäin harmissaan Brunellin puolesta.

– Johan on viimeisen päälle ammattilainen, joka tekee kaikki asiat mallikkaasti. Johan odotti niin kovasti kauden alkamista – ja sitten kävi näin heti ensimmäisessä ottelussa.

FF Jaron keskuspuolustajan kausi on hyvin todennäköisesti ohi.

– Toivottavasti hänet nähdään vielä jalkapallokentillä. Uskon näin, sillä hän on kovaluinen kaveri ja kova taistelija.

FF Jaro luonnehti loukkaantumista kauheaksi. Seura lähetti maanantaina verkkosivuillaan tsemppiviestin Brunellille ja toivotti tärkeälle pelaajalleen pikaista paranemista.

AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi piti tilannetta molempien joukkueiden kannalta pysäyttävänä.

Hän kertoi maanantaina, ettei havainnut tilannetta pelin aikana tarpeeksi hyvin. Lumijärvi ei ollut maanantaina aamupäivällä nähnyt tallennetta, jonka avulla olisi voinut tutustua tilanteeseen tarkemmin.

– Sellainen kuva minulla on, että se oli kulmapotkun jälkeen tapahtunut pallontavoittelutilanne. Ei mikään sikailu.

Ottelu oli Brunellin loukkaantumisen hetkellä tasalukemissa 1–1. Anthony Olusanya oli vienyt vieraat rangaistuspotkusta johtoon avauspuoliajalla, mutta tällä kertaa hyökkääjä epäonnistui pilkulta.

Pitkän tauko toi otteluun runsaan lisäajan, jonka aikana ehti tapahtua ja paljon. Lisäajan viidennellä minuutilla Geoffrey Acheampong vei kotijoukkueen johtoon, mutta kello kävi johtomaalin jälkeen vielä pitkään.

Severi Kähkönen puski Jarolle 2–2-tasapelipisteen – lisäajan 25. minuutilla.

AC Kajaanin kausi jatkuu ensi lauantaina ottelulla MuSaa vastaan. FF Jaro kohtaa ensi sunnuntaina Gnistanin.

Artikkelia on korjattu 29.6. klo 12.40: Brunellin oikean jalan sääri- ja pohjeluut katsekivat, ei molempien jalkojen sääriluut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?