Sir Alex Ferguson ja Sven-Göran Eriksson syyttävät pankkia miljardipetoksesta – taustalla Disney-elokuvat - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Brittipankkia syytetään miljardi­petoksesta – valmentajalegendat Sir Alex Ferguson ja Sven-Göran Eriksson uhreina Disney-huijauksessa

Sir Alex Ferguson ja Sven-Göran Eriksson ovat mukana 371 henkilön brittiläistä HSBC- pankkia vastaan nostamassa joukkokaanteessa. Kuva vuodelta 2007, kun valmentajalegendat olivat manchesterilaisjoukkueiden peräsimissä.

Julkaistu: 23.6. 19:57

Sir Alex Ferguson ja Sven-Göran Eriksson ovat mukana brittiläistä HSBC-pankkia vastaan nostetussa 1,4 miljardin euron joukkokanteessa.

Valmentajasuuruudet Sir Alex Ferguson ja Sven-Göran Eriksson ovat Expressenin mukaan mukana yhteensä 371 henkilön nostamassa joukkokanteessa brittiläistä HSBC-pankkia vastaan.

Valioliigan valmentajalegendat ovat mukana lääkäreitä, pankkiireja, entisiä poliisijohtajia ja muita silmäätekeviä vilisevässä joukkokanteessa. Yhteensä 1,3 miljardin punnan, eli reilun 1,4 miljardin euron kanteessa brittipankkia syytetään petoksesta.

750 sijoittajaa laittoi vuosina 2006–2008 rahojaan HSBC:n vetämään Eclipse Partnership -nimiseen projektiin. Sen tarkoitus oli ostaa Disney-elokuvien, kuten Pirates of the Caribbeanin jatko-osien, oikeuksia.

Mitään oikeuksia ei kuitenkaan ostettu. Koko projekti romahti vuonna 2018. Sijoittajat kärsivät valtavat tappiot.

Eriksson on aikaisemminkin tullut huijatuksi raha-asioissa. Hän on kommentoinut Expressenille heikkoa taloudenpitoaan ja kuinka hänen Samir Khan-niminen taloudellinen neuvonantajansa huijasi häneltä noin 10 miljoonaa euroa.

– Ei minulla ole hajuakaan paljonko rahaa meni ja mistä oli kysymys. Tällainen minä olen, enkä välitä siitä, mutta olen tämän vuoksi hävinnyt valitettavasti valtavan määrän rahaa, Svennis kommentoi ruotsalaislehdelle.

Arvostetulla ruotsalaisvalmentajalla pyyhkii kuitenkin pitkän uran jälkeen hyvin.

– On minulla rahaa sen verran, että pärjään ja enemmänkin, mutta minulla olisi voinut olla paljon enemmän, Eriksson sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?