Maalivahtilegenda: ”Diego Maradona ei voittanut prosenttiakaan siitä mitä Lionel Messi” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Maalivahtilegendalta kova väite Lionel Messin ja Diego Maradonan saavutuksista

Lukuisista saavutuksistaan huolimatta Argentiinassa muistutetaan usein, ettei Lionel Messi ole onnistunut voittamaan maalleen jalkapallon maailmanmestaruutta. Diego Maradona onnistui tempussa Meksikon vuoden 1986 kisoissa.

Julkaistu: 23.6. 12:39

Maalivahtilegenda Jose Luis Chilavert arvostaa Lionel Messin saavutukset reippaasti yli Diego Maradonan.

Paraguaylainen maalivahtilegenda Jose Luis Chilavert tekee selväksi, että kahden argentiinalaispelaajan keskinäinen vertaileminen on turhaa.

Huikeasta henkilökohtaisesta menestyksestään ja seurajoukkuetason saavutuksistaan huolimatta Lionel Messi on voittanut Argentiinan väreissä lähinnä hopeisia mitaleita.

Diego Maradonan menestys juuri maajoukkuepaidassa on nostanut värikkään hyökkääjälegendan kotimaassaan ikoniseen asemaan.

– Messi on kiistatta planeetan paras jalkapalloilija, Chilavert kertoi Marcan mukaan Radio Rivadavian haastattelussa.

Maradona nousi pelaajauransa jälkeen lukuisista kohuista huolimatta maansa maajoukkueen päävalmentajaksi, mikä kertoo hänen arvostuksestaan Argentiinassa. Chilavertin mukaan Messin palkintokaapin koko ja sisältö puhuvat kuitenkin jälkimmäisen puolesta.

– Maradona ei voittanut prosenttiakaan siitä mitä Messi. Argentiinalaiset saavat olla tyytyväisiä, että Messi on valinnut Argentiinan (Espanjan edustamisen sijaan) ja heillä on etuoikeus nähdä hänen pelaavan, Chilavert sanoo buenosairesilaisen radiokanavan haastattelussa.

Chilavert, 54, ja Maradona, 59, ovat olleet jo pelivuosistaan lähtien huonoissa väleissä. Chilavert muisteli pelejään Argentiinan pääsarjassa, jolloin hän kohtasi Velez Sarsfieldin paidassa Boca Juniorsia edustaneen Maradonan.

– Maradona loukkasi minua ja minä vastasin takaisin. Mainitsin hänelle dopingtesteistä ja Maradona suuttui, Chilavert muistelee ottelua, jossa hän ampui vapaapotkumaalin.

Jose Luis Chilavert jäähyväisottelussaan Argentiinan Buenos Airesissa vuonna 2004.

Paraguaylaista vapaapotkuihin erikoistunutta maalivahtia Jose Luis Chilavertia pidetään maansa kaikkien aikojen jalkapalloilijana.

Hän pelasi urallaan Paraguayn, Uruguayn ja Argentiinan lisäksi myös Euroopan puolella Espanjassa ja Ranskassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?