Palloliitto tiedotti 15-vuotiasta pelaajaa koskevasta seksuaalisesta häirinnästä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Suomen Palloliitto tiedotti 15-vuotiasta pelaajaa koskevasta seksuaalisesta häirinnästä

Kuvituskuva.

Julkaistu: 7.6. 10:26

Palloliiton mukaan seura on Helsingistä ja seksuaalisesta häirinnästä kertonut oli tapahtuma-aikaan 15-vuotias tyttö.

Suomen Palloliitto tiedotti sunnuntaiaamuna, että se sai torstaina 4. kesäkuuta tietoonsa jäsenseuransa valmentajan syyllistyneen seksuaaliseen häirintään tapahtuma-aikaan 15-vuotiasta tyttöä kohtaan.

Palloliiton tiedotteesta selviää, että seura on Helsingistä.

Palloliitto on pyytänyt selvitykset valmentajalta, valmentajan entiseltä ja nykyiseltä seuralta, ollut yhteydessä pelaajan vanhempiin ja Suomen Urheilun Eettiseen Keskukseen.

Pelaaja on kertonut kärsineensä viimeisen vuoden aikana motivaatio-ongelmista. Hänen kertomansa mukaan ne johtuvat entisen valmentajansa tekemästä seksuaalisesta häirinnästä. Pelaajan mukaan hän koki sitä viestein ja sosiaalisessa mediassa.

Pelaaja oli kertonut asiasta empimisen jälkeen vanhemmilleen, jotka välittivät tiedon seuralle. Seura kuuli valmentajaa ja irtisanoi hänet vuonna 2019.

Palloliiton tiedotteesta selviää, että pelaajan vanhemmat selvittivät poliisin kannan viesteihin. Ne eivät täyttäneet viranomaisten mukaan rikoksen tunnusmerkistöjä.

Palloliitto ilmoittaa ottaneensa yhteyttä valmentajan uuteen seuraan, joka on asettanut hänet väliaikaiseen valmennuskieltoon selvityksen ajaksi.

Kattojärjestö on pyytänyt valmentajan entiseltä selvitystä tapahtumista ja myös siitä, miksi se ei ole saanut tietoa asiasta aikaisemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?