Ensimmäinen koronakuolema ammattijalkapallossa on käsittämätön murhenäytelmä – virus vei myös 25-vuotiaan uhrin isän ja sedän - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Ensimmäinen koronakuolema ammattijalkapallossa on käsittämätön murhenäytelmä – virus vei myös 25-vuotiaan uhrin isän ja sedän

Jalkapalloilija Deibert Román Guzmán on kuollut.

Julkaistu: 30.5. 19:13

Deibert Román Guzmán kuoli koronavirukseen. Hän on tiettävästi ensimmäinen virukseen kuollut ammattijalkapalloilija.

Bolivialainen jalkapalloilija Deibert Román Guzmán on kuollut koronavirukseen vain 25-vuotiaana. Asiasta uutisoivat muun muassa espanjalainen Marca ja tanskalaislehti B.T.

Viikkoja sairaalassa hengestään taistellut Guzman on tiettävästi ensimmäinen virukseen kuollut ammattilaisjalkapalloilija.

Korona on piinannut hänen perhettään järkyttävällä tavalla. Sekä Guzmanin isä, seurajohtajana työskennellyt Belizario Roman että valmentajana toiminut setä Luis Carmelo Roman menehtyivät virukseen vain muutamaa päivää aiemmin.

Kaikki kolme asuivat samassa kotitaloudessa Benin hallintoalueella, jonka 420 000 asukkaasta virukseen on kuollut jo 77 ihmistä. Samassa osoitteessa majailevat myös Guzmanin vaimo ja kaksi tytärtä, mutta he ovat tiettävästi kunnossa.

Bolivian jalkapalloliitto esitti surunvalittelunsa Guzmanin perheelle.

– Pyydämme Jumalalta voimaa näinä vaikeina aikona. Tämä sairaus on ottanut osansa myös urheiluihmisistä ja meidän on erittäin valitettavaa jakaa tällaista tietoa, lausui liiton presidentti Angel Suarez.

Guzman pelasi urallaan Bolivian nuorisomaajoukkueissa. Hänen viimeiseksi seurakseen jäi maan toiseksi korkeimman sarjatason seura Deportivo Universitario Del Beni.

Boliviassa on todettu yli 8000 koronatapausta. Virukseen on Boliviassa raportoitu kuolleen noin 300 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?