Jalkapalloseura pyysi faneja äänestämään Twitterissä maalivahdin jatkosopimuksesta: ”Pysyykö vai lähteekö – te päätätte!” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Jalkapalloseura pyysi faneja äänestämään Twitterissä maalivahdin jatkosopimuksesta: ”Pysyykö vai lähteekö – te päätätte!”

Skotlantilaisseuran tempaus raivostutti ja hämmästytti. Kuvituskuva.

Julkaistu: 28.5. 6:45

Kyseessä oli apuvalmentajan ja maalivahdin yhteinen juoni.

Skotlantilainen jalkapalloseura Livingston turvautui erikoislaatuiseen ratkaisuun pohtiessaan kokeneen maalivahtinsa Gary Maleyn jatkosopimusta. Seura pyysi kannattajiaan äänestämään 37-vuotiaan vahdin kohtalosta Twitterissä.

– Tämä on luultavimmin ensimmäinen kerta jalkapallossa, mutta annamme teille mahdollisuuden päättää maalivahti Maleyn tulevaisuudesta. Pysyykö vai lähteekö – te päätätte! seura twiittasi.

Lopulta paljastui, että kyseessä oli apuvalmentaja David Martindalen ja Maleyn yhteinen juoni. Tarkoituksena oli kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen, sillä Martindale lupasi antaa hyvään tarkoitukseen 1,2 puntaa jokaisesta annetusta äänestä.

Ääniä kertyi kuitenkin lopulta lähes 200 000, samoin kuin runsaasti kritiikkiä juonesta tietämättömien twiittajien toimesta.

– Hän (Martindale) mainitsi sopimukseni päättymisestä, ja minä sanoin että okei, anna (sopimus) yhdelle nuorista maalivahdeista, minä olen 37 ja lähes valmista kauraa. Davie halusi kuitenkin vähän hupia laittamalla äänestyksen Twitteriin, maalivahti Maley selosti taustaa.

– Davie lupasi päälle punnan jokaisesta äänestä hyväntekeväisyyteen, ajatellen että ääniä annetaan 500. No, sehän räjähti sitten ihan naurettavuuksiin ja Davie veti nopeasti lupauksensa takaisin. Nyt kuitenkin näyttää, että minä voitan äänestyksen ja sopimukseni jatkuu, ja lupaan kahden kuukauden palkkani hyväntekeväisyyteen. Davie tekee saman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?