”Elämä oli juhlimista ja ryyppäämistä” – huippulahjakkaan puolustajan ura hiipui synkkään kierteeseen - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

”Elämä oli juhlimista ja ryyppäämistä” – huippulahjakkaan puolustajan ura hiipui synkkään kierteeseen

Sao Paulo juhli seurajoukkueiden maailmanmestaruutta Japanissa 2005. Flavio Donizete kuului joukkueeseen mutta pelasi pienessä roolissa.

Julkaistu: 25.5. 11:21

Huippulahjakas jalkapallopuolustaja tuhosi uransa kokaiinin vuoksi.

– Kadun elämässäni eniten, että kokeilin ensimmäisen kerran kokaiinia. Se tuhosi minut, sanoo brasilialaisessa huippujoukkueessa Sao Paulossa pelannut jalkapallopuolustaja Flavio Donizete Goal-sivuston referoimassa Globoesportessa.

Lahjakkaana jalkapalloilijana tunnettu Donizete, 36, kuului suurseura Sao Pauloon, joka voitti vuonna 2005 Brasilian mestaruuden, Etelä-Amerikan seurajoukkueiden turnauksen ja seurajoukkueiden maailmanmestaruuden Liverpoolia vastaan.

Parikymppinen Donizete pelasi joukkueessa pienessä roolissa, mutta pääsi menestyshuumaan kiinni. Samalla juhliminen ja kokaiini alkoivat maistua yhä enemmän. Hän kertoi käyttäneensä huumetta aluksi maltillisesti, mutta käyttö alkoi livetä pikku hiljaa päivittäiseksi.

– Kävin ulkona joka ilta ja sanoin että voin ryypätä niin myöhään kuin haluan, koska kokaiini pyyhkii vaikutukset pois. En ollut koskaan kotona, elämä oli juhlimista ja ryyppäämistä, hän kertoo.

Huumeet alkoivat viedä yhä enemmän rahaa ja Donizete möi jopa seurajoukkueiden maailmanmestaruusmitalinsa 7000 realilla (noin 3200 eurolla).

– Maksoin ensimmäisestä kokaiinierästä 1000 realia (164 euroa). Käytin kaiken kahdessa päivässä.

Sao Paulon menestysvuoden jälkeen Donizete pelasi pienemmissä seuroissa, kunnes vuonna 2009 hän päätti pitää muutaman päivän tauon miettiäkseen tulevaisuuttaan juhliakseen ja rentoutuakseen ystäviensä kanssa.

Tauko venyi kuuden vuoden mittaiseksi, kunnes hän päätti ammattilaisuransa lyhyeen visiittiin pikkuseurassa vain 25-vuotiaana.

– Juopottelu lihotti ja sain polvivamman, enkä voinut juosta ja käytin kokaiinia. Niinpä sanoin että tämä oli tässä ja lopetin jalkapallon.

Nykyisin Donizete asuu Sao Paulon alueella. Hän on raitistunut ja työskentelee puutarhurina, eikä ole vielä hylännyt haaveitaan pelikentille palaamisesta.

– Menetin kaiken paitsi vaimoni, tyttäreni ja perheeni, jotka ovat yhä kanssani, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?