Seuran omistajalta lohduton arvio koronan vaikutuksista brittijalkapalloiluun – jopa 60 seuraa voi ajautua konkurssiin - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Seuran omistajalta lohduton arvio koronan vaikutuksista brittijalkapalloiluun – jopa 60 seuraa voi ajautua konkurssiin

Brittijalkapalloon povataan konkurssiaaltoa. Kuvituskuva.

Julkaistu: 25.5. 10:24

Tämän kauden loppuun pelaaminen tai pelaamatta jättäminen ei ole ongelma, vaan se, mitä tapahtuu sen jälkeen, sanoo seurapomo.

Koronaviruksen tuomat järistykset englantilaiseen jalkapalloon eivät jää yhä kesken olevaan kauteen, varoittaa kakkostasolla Mestaruussarjassa pelaavan Huddersfieldin omistaja Phil Hodgkinson.

Hänen mukaansa jopa 50–60 seuraa ajautuu konkurssiin, jos tuleva kausi on pakko pelata ilman katsojia.

– Tämän kauden loppuun pelaaminen tai pelaamatta jättäminen ei ole ongelma, vaan se, mitä tapahtuu sen jälkeen. On mahdollista, että jopa 50–60 seuraa menee manan majoille, jos ei päästä sopimukseen siitä, että seurojen maksukyky varmistetaan, Hodgkinson sanoo BBC:lle.

Hodgkinsonin resepti ongelmiin on palkkojen leikkaus, mutta hänen mukaansa muitakin ehdotuksia on syytä kuunnella.

– Tilanne ei ole pelaajien vika, mutta heidän on osallistuttava sen ratkaisemiseen. Koska jos seura menee nurin, ei pelaajien sopimuksella ole enää mitään arvoa. Mielestäni pelaajayhdistyksen olisi syytä hyväksyä 30–50 prosentin leikkaukset niin kauan, kuin yleisöä ei sallita peleissä.

– Ehkä tuo ei ole oikea ratkaisu, mutta jotain on tehtävä. Kaikki tietävät mitä on edessä, ja tällä hetkellä jokainen vain panee pään pensaaseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?