Sanasota Italiassa kiihtyy – ”Meillä ei ole noita takeita” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Sanasota Italiassa kiihtyy – ”Meillä ei ole noita takeita”

Torinossa treenattiin hiljattain koronamääräysten mukaisesti.

Julkaistu: 17.5. 13:02

Jalkapallohullussa Italiassa keskustellaan kiivaasti kauden jatkamisesta.

Jalkapallohullu Italia odottaa lajin lippulaivansa Serie A -liigan paluuta koronapandemian lähes kymmeneksi viikoksi venyttämältä ottelutauolta. Odotus jatkuu, sillä Serie A:n jatkamisen tiellä on mutkia.

Italian pääministeri Giuseppe Conte vaatii jalkapalloväeltä "lisää takeita", että liiga voidaan käynnistää turvallisesti.

– Ymmärsin puhuttuani urheiluministeri Vincenzo Spadaforan kanssa, ettei meillä ole tällä hetkellä noita takeita. Toivon, että asiat hoituvat kuntoon niin pian kuin mahdollista, Conte AFP:n mukaan evästi televisioidussa tiedotustilaisuudessa.

Näkemykset eroavat suuresti

Italian hallituksen ja maan jalkapallotoimijoiden näkemykset eroavat ainakin kahdessa kohtaa.

Serie A -seurojen joukkueharjoittelu on määrä aloittaa maanantaina. Treenijaksolle on laskettu mittaa kaksi viikkoa. Jotta joukkue voi viettää aikaa turvallisesti yhdessä, se vaatii seuralta väljiä tiloja harjoituskeskuksessa ja pelien taas mahdollisesti jatkuessa hotelleissa.

Serie A:n jättiseurat pystyvät varallisuutensa ansiosta paremmin takaamaan pelaajien turvallisuuden, mutta terveysviranomaisten näkemyksen mukaan läheskään kaikki seurat eivät ole samassa asemassa.

Toiseksi, Italian hallitus terveysviranomaisten ohjeistamana katsoo, että jos liigaseurojen testeissä tulee ilmi positiivisia koronanäytteitä, koko joukkue on asetettava karanteeniin yksittäisen pelaajan sijasta. Italialaisseurat haluaisivat, että maassa noudatettaisiin samanlaista käytäntöä kuin Saksassa, jossa vain tartunnan saanut määrätään eristykseen.

”Kaksi kuukautta sitten maahamme iski tsunami”

Karanteenikäytäntö puhuttaa varsinkin sen jälkeen, kun Serie A-joukkueista Parma ilmoitti lauantaina, että kaksi sen pelaajaa oli saanut koronatartunnan. Parman tiedotteen mukaan oireettomat pelaajat on eristetty muusta joukkueesta.

MM-kultavalmentaja on optimistiSerie A:ta pelattiin viimeksi 9. maaliskuuta, kun Sassuolo voitti kotikentällään Jesse Jorosen ja Simon Skrabbin Brescian 3–0.

Pitkä odotus on käynyt italialaisten jalkapallopersoonien hermoille. Yksi heistä on Italian maailmanmestariksi 2006 valmentanut Marcelo Lippi.

– Miksi emme antaisi jalkapallon jatkaa? Kaksi kuukautta sitten maahamme iski tsunami, mutta nyt virus on menettänyt voimiaan. Terveydenhoitomme on järjestäytynyt ja selviää kyllä, Lippi NTB:n mukaan vakuutteli Football Italia -sivuston välittämässä radiohaastattelussa.

Serie A -seurat ovat ehdottaneet, että aloituspotku sarjakauden jatkamisen merkiksi olisi 13. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?