Jari Litmanen, 49, sairastui koronavirukseen: ”Hengen­ahdistusta ja kaikkea mahdollista”

Jari Litmanen perheineen on jo palautumassa taudista. Hän kertoo sairastaneensa neljän viikon ajan.

Jari Litmanen sai koronatartunnan.

11.5.2020 10:27

Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen, 49, sairastui koronavirukseen, Unibet kertoo tiedotteessaan. Tiedotteen mukaan Litmanen puhuu asiasta Kuninkaan puhe -podcastissaan.

– Oli kuumetta, päänsärkyä, lihassärkyä, hengenahdistusta ja kaikkea mahdollista. Koronan potemisessa meni neljä viikkoa ja sen jälkeen on ollut nyt pari viikkoa toipumista.

Virossa asuvan Litmasen mukaan hänen Ly-vaimonsa sairastui ensin koronatautiin.

– Hänellä testattiin ja todettiin korona, ja reilun viikon päästä siitä sairastuin itse. Kyllähän se pysäytti, Litmanen kuvailee tuntemuksiaan.

– Onneksi kivut tai hengenahdistukset eivät olleet missään vaiheessa niin kovia, että olisi tarvinnut lähteä sairaalaan, vaan pystyin sairastamaan taudin kotona. Ei nämä mitään helppoja viikkoja silti ole ollut.

Litmanen sanoo, että ei varmaan koskaan ole ollut niin huonossa fyysisessä kunnossa kuin koronaviruksen aikaan.

Litmanen perheineen voi nyt hyvin, ja on toipumassa taudista. Hänet on testattu parantuneeksi koronasta.

– Toipuminen on tarkoittanut lepäämistä sekä kevyttä kävelyä ja pyöräilyä, että saisin voimia takaisin. Mutta ei tässä tarvi vieläkään kovin pitkää matkaa taittaa tai tempoa pitää, että alkaa jo tökkimään.

Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissaan Litmanen pohti myös koronapandemian vaikutuksia jalkapalloon.

– Pelaajan näkökulmasta kaikesta vaikeinta on kuitenkin jatkuva epätietoisuus tulevasta. Nyt mennään jo loppukeväässä, ja monilla on takana pitkä fyysisesti ja nyt etenkin henkisesti raskas kausi. Siksi sarjojen pitää tehdä nyt päätöksiä koronan suhteen: joko laitetaan kausi pakettiin tai päätetään pelien jatkamisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?